Sarea vindeca, sarea curata, sarea ne pune in miscare metabolismul de multe ori, iar acest ingredient magic ne poate fi de mare ajutor in treburile casnice.

Daca te chinui frecvent cand vine vorba de curatarea cuptorului de arsuri ori uleiul care s-a lipit la propriu de tavi sau de peretii cuptorului, ai nevoie doar de sare.

Uita de toate solutiile speciale. Ai nevoie de un pumn de sare pe care sa o torni in locurile cele mai murdare din interiorul cuptorului.

Toarna sarea si porneste cuptorul la foc mediu. Aceasta se va topi si va scoate grasimea, funinginea si arsurile imediat dupa ce scoti cuptorul din functiune.

Curata fin cu ajutorul unei spatule, la fel cum observi in videoclipul de mai jos. Locul se curata cat ai spune peste si nu devine lipicios.

Prea multa mizerie depozitata printre ochiuri sau butoane inseamna viata extrem de scurta pentru aragazul tau.

Iata produse pe care sa le folosesti pentru a curata aragazul si pe care sigur le ai in gospodarie:

Amesteca bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie pana obtii o pasta pe care sa o folosesti pentru a indeparta petele de pe aragaz.

Freaca bine fiecare pata, apoi lasa sa actioneze pentru 30 de minute, inainte de a clati aragazul.

De asemenea, poti folosi otet, simplu sau tot impreuna cu bicarbonat, pentru a indeparta petele si grasimile.

Si sarea e foarte eficienta pentru a curata petele: pune sare pe pete si lasa sa actioneze pentru 15 minute, apoi indeparteaz-o cu o solutie din apa si lamaie.

Este important de retinut ca dupa fiecare utilizare a aragazului trebuie sa il cureti bine de tot, indiferent pentru ce l-ai folosit: o simpla budinca sau diatamai sarmalele.

Aragazul si cuptorul se curata corespunzator dupa fiecare utilizare si asta pentru ca mizeria care se depun in diferite locuri ingreuneaza buna functionare a acestui electrocasnic.

IATA 6 SFATURI PRACTICE DEMNE DE LUAT IN SEAMA PENTRU UN ARAGAZ CU VIATA LUNGA:

Nu curata aragazul imediat ce ai scos supa de pe ochiul de aragaz. Asteapta cateva minute pana se racesc ochiurile, si, in general, intreg aragazul.

Foloseste pentru partea din fata a carcasei detergenti speciali, pe care ii poti cumpara din orice magazin de tip supermarket sau din magazinele de electrocasnice.

Nu cumpara substante agresive sau accesorii abrazive si nici dispozitive cu jet de abur.

Daca ai un aragaz ceva mai modern (dotat cu email sau butoane), foloseste o carpa moale pentru curatare. Exista in supermarketuri susbtante speciale pentru suprafete emailate.

Foloseste o perie moale pentru intretinerea elementului termic si a dispozitiviului de aprindere.

Nu aseza imediat toate elementele la loc. Sterge coroana si celelalte componente ale aragazului si lasa-le sa se usuce cateva minute.

Nu uita sa folosesti carpe moi sau bureti pentru curatarea aragazului.

Lasă-ne un comentariu!