Cu toții avem unul, unii sunt mai reticenți în a-l folosi, alții îl scriu pe orice pliant, dar oare câți știu ce reprezintă CNP-ul sau codul numeric personal.

Codul numeric personal sau CNP-ul cum este prescurtat este un cod de 13 cifre prin care este identificat orice persoană născută și/sau rezidentă în România.

Sistemul a fost introdus pe 2 martie 1978. Primele şapte cifre reprezintă datele tale de identificare, iar următoarele 6 sunt cifre unice, după modelul SAALLZZJJNNNC.

Numerologia, arta de a studia simbolismul din spate cifrelor ne poate ajuta să descifrăm și altfel codul numeric personal. Astfel, dacă se repetă o anumită cifră, există o anumită semnificație.

Dacă se repetă cifra 1 înseamnă că ai spirit de conducător, ești independent și original. Defectul tău principal este egoismul.

Dacă se repetă cifra 2 înseamnă că ești genul de om care știe să coopereze, care vrea să medieze și care respectă pe toată lumea. Defectul tău principal este sensibilitatea.

Dacă se repetă cifra 3 înseamnă că ești un bun comunicator și ai multă creativitate. Sociabil din fire reușești să te bucuri de orice moment din viață. Defectul tău principal este nepăsarea.

Dacă se repetă cifra 4 înseamnă că ești o persoană pe care te poți baza, o persoană muncitoare și corectă. Defectul tău principal este doința de răzbunare.

Dacă se repetă cifra 5 înseamnă că ești o persoană care iubește aventura, care comunică excelent și care iubește viața. Defectul tău principal este imaturitatea.

Dacă se repetă cifra 6 înseamnă că ești o persoană familistă și responsabilă. Echilibrul îți caracterizează viața. Defectul tău principal este că te crezi salvatorul lumii.

Dacă se repetă cifra 7 înseamnă că ești o persoană înțeleaptă ce caută sî învețe lucruri noi în fiecare zi. Defectul tău principal este egoismul.

Dacă se repetă cifra 8 înseamnă că ești o persoană care are capacitatea de a aduna avere, bogății, de a conduce o afacere. Defectul tău principal este lăcomia.

La 58 de ani, o femeie este colegă de bancă cu nepotul ei, în clasa I. ”La mătură nu mi-au cerut carte”

Statul încearcă să reducă rata analfabetismului și, în acest sens, a lansat Programul ”A doua șansă”, care, cel puțin în Focșani, se bucură de oarece succes.

În Focşani, programul se derulează pentru al doilea an consecutiv la Şcoala Nr. 7. 184 de elevi care nu au fost la

școală la vremea lor vin la cursurile ce se desfășoară în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică, relatează adevarul.ro.

Două dintre eleve sunt mai aproape de vârsta pensionări. Virginia Mutei, 58 de ani, este colegă de bancă cu nepotul ei. Femeia spune că școala nu prea a interesat-o când era mică.

”Eu am făcut trei ani în clasa I în copilărie, dar nu prea am putut învăţa. Nu s-a prins cartea de mine, părinţii s-au despărţit şi aşa am abandonat şcoala.

Am intrat cu serviciu la Întreprinderea de Gospodărire a Oraşului (IGO), iar la mătură nu mi-a cerut nimeni să ştiu carte.

Acum sunt la pensie, pe caz de boală şi dacă statul ne-a dat şansa asta să învăţăm voi profita de ea, să ştiu şi eu să

citesc prospectul de la un medicament sau eticheta de la alimente”, spune femeia.

Colegă de clasă îi este Viorela Sava, de 59 de ani. ”Noi am fost şapte fraţi la părinţi, iar eu am fost cea mai mare dintre toţi.

Sunt singura care nu am mers la şcoală, pentru că la vremea respectivă nu erau posibilităţi”, spune femeia, care mărturisește că vrea să învețe carte ca să reușească să citească Biblia.

Lasă-ne un comentariu!