Ziua de 8 martie are o încărcătură aparte pentru o bătrână din Gorj care împlineşte un secol de viaţă.

Trăieşte într-o casă modestă şi a muncit pe rupte, până după 80 de ani! Oficialităţile şi prietenii familiei au mers la ea acasă cu flori şi un tort aniversar. Spre bucuria tuturor, centenara a suflat în toate lumânările de pe tort, încântată de surpriză de care a avut parte.

Mai greu i-a fost aniversatei să îşi aducă aminte numărul anilor pe care i-a trăit până acum. S-a mirat şi ea aflând că a împlinit un secol de viaţă.Elena Feteanu a venit pe lume exact în urmă cu un secol, chiar de Ziua Femeii. Din 1989 este văduvă, iar dintre cei 6 copii pe care i-a avut, doar doi mai sunt în viaţă, un băiat şi o fată.

Despre fiica ei însă, nu mai ştie nimic de ani buni. Viaţa şi-o trăieşte alături de fiul ei, care se bucura că, până la această vârstă venerabila, mama să nu a avut nevoie de medic.

„Mai ia şi pastile, îi mai dăm ceai, dar nu a avut internări deloc, numai de a muncit pe câmp”, spune fiul femeii.

Petrinela Şorop: „De câte ori am venit nu a avut nevoie de nici un tratament, e sănătoasă, de când o am ca pacientă nu a luat nicio reţetă”.

Deşi toată lumea o întreabă care e secretul longevităţii, bătrâna răspunde invariabil că munca şi cumpătarea au adus-o până la 100 de ani. Autorităţile i-au oferit bătrânei şi 1000 de lei cu care să îşi cumpere cele necesare acasă. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook MEDIAPLUS unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook.

Citeste si: Confesiunea unui pacient operat într-un spital din România: „Am rugat medicul cu bani, dar m-a refuzat”

Un bărbat din comuna gorjeană Alimpeşti, supus unei intervenţii chirurgicale dificile la spitalul din Novaci, a ţinut să-i mulţumească medicului care l-a operat. Gheorghe Ruxanda, din Ciupercenii de Olteţ, spune că înainte de operaţia de protezare a şoldului nu mai credea că va mai putea vreodată să dea cu coasa sau să sape prin grădină.

„Vreau să dau un anunţ prin care să-i mulţumesc medicului care m-a operat”, a spus gorjeanul din Alimpeşti, când a sosit la redacţia „Pandurul”. Gheorghe Ruxanda are 68 de ani, iar la sfârşitul lunii ianuarie a fost supus unei operaţii de protezare a şoldului. Intervenţia a avut loc la Spitalul Orăşenesc Novaci şi a fost realizată de medicul ortoped Gabriel Buciu.

„Operaţia a durat 6 ore şi a fost o reuşită. A avut loc pe data de 31 ianuarie, într-o miercuri, iar după 12 zile am plecat pe picioarele mele din spital. Înainte, piciorul era mai scurt şi mergeam în cârje.

Un an am mers în cârje. Mi s-a tras de la coxartroză. Am consultat mai mulţi medici, în Târgu Jiu, Cărbuneşti şi Craiova, şi am considerat că doctorul Buciu este cel mai indicat să facă această operaţie. Și nu am greşit! Acum mă simt perfect. Muncesc, cosesc, dau cu sapa. Numai să fug nu mai pot”, a spus, amuzat, Gheorghe Ruxanda.

Gorjeanul ne-a mărturisit cum a încercat să-l răsplătească pe medicul care l-a operat, dar a fost refuzat. „Am vrut să dau acest anunţ în semn de mulţumire, pentru că l-am rugat cu bani şi nu a vrut să-mi ia.

Nu mă aşteptam la un asemenea gest, faţă de cum auzeam, că doctorii iau, pretind pentru actele medicale, dar doctorul Buciu nu mi-a luat. L-am rugat, dar nu mi-a luat. Eu sunt asigurat, puteam să merg în toată ţara. Condiţiile din spital sunt perfecte, de la mâncare, la cazare şi igienă”, a mai spus fostul pacient.

„Nu am nevoie de alte beneficii”

Medicul Buciu spune că nu a făcut altceva decât să-şi facă meseria şi declară că nu are nevoie de banii pacienţilor. „E foarte frumos, dar nu era necesar să îmi mulţumească. Îi mulţumesc frumos. Eu fac protezare de şold şi de genunchi din 2016. Am făcut prima la spitalul Rovinari şi am continuat să fac protezare la Novaci. Îmi pare rău că lucrez într-un spital mic şi nu avem fonduri de protezare.

Am putea mult mai uşor. Aşa, face eforturi spitalul să cumpere sau mai găsim câte un sponsor. Greu, greu cu banii. Și în cazul domnului din Alimpeşti, a făcut spitalul un efort să cumpere proteza. În ceea ce mă priveşte, pe lângă salariu, am un cabinet privat în relaţie contractuală cu Casa şi nu am nevoie de alte beneficii”, a explicat medicul Gabriel Buciu.

 

Lasă-ne un comentariu!