Aurelian Preda este inmormantat la Manastirea Dervent, lacas de cult pe care il vizita frecvent, pentru a se reculege.

Aurelian Preda a decedat la doar 46 de ani, in septembrie 2016, din cauza unei boli nemiloase, cantaretul de muzica populara fiind ingropat la Manastirea Dervent.

Preda era un obisnuit al lacasului de cult, acesta venind deseori sa se reculeaga.

Calugarul Efrem Bandarica de la Dervent, un apropiat al lui Aurelian Preda, a gasit in arhiva Manastirii un biletel scris de cantaretul de muzica populara, in mai 2014.

„Din „Cartea de aur” a manastirii, am fotografiat insemnarea lui Auras cu ocazia unei veniri „acasa”, a postat Efrem Bandarica.

„Multumesc Doamne pentru ca m-ai primit si in acest loc sfant si binecuvantat de catre tine. Primirea in casa ta, Doamne, este un prag pe care il trec pentru mantuirea  sufletului

si iti multumesc, dar de cerut, nu cer nimic, decat sanatate si mantuire sufleteasca semenilor mei”, a scris Aurelian Preda in biletelul pe care l-a lasat la manastire.

DEZVĂLUIRI la un an după MOARTEA lui Aurelian Preda! O prietena APROPIATĂ a artistului: „A vrut să se SINUCIDĂ!”

La un an de la dispariția prematură a interpretului de muzică populară Aurelian Preda, noi amănunte despre problemele care i-au măcinat ultimii ani de viața ies la suprafață.

Sute de oameni s-au adunat la parastasul cântărețului, iar apropiații au început să vorbească despre angoasele acestuia și problemele pe care le avea înainre să moară. Colegii de breaslă au spus totul.

„Aurelian Preda a aflat că e grav bolnav în 2005-2006, când era Favorit Tv. Era terminat psihic… ştia că o să moară.

O fosta mare realizatoare din TVR a fost atât de haina încât i-a înscenat ceva… nu mai ştiu ce… şi l-a dat afară. Ştiţi ce a făcut ea?

A dansat pe masă de fericire în noaptea respectivă. Pentru Aurelian a fost un episod care l-a dărâmat complet. A suferit îngrozitor.

Făcea atacuri de panică, intrase în depresie, iar câţiva ani nu a mai făcut televiziune. L-au umilit în ultimul hal, l-au dat afară, au pus-o pe Silvana Riciu să facă emisiunea în locul lui, în aceleaşi zile,

la aceleaşi ore că Aurelian să creadă cumva că ea ar fi fost de vină şi că din cauza ei ar fi plecat din televiziune. Dar el ştia adevărul…

Apoi a suferit îngrozitor că soliştii nu îl mai băgau în seama. După mult timp a început emisiunile la alt post de folclor şi şi-a revenit emoţional.

Dar se consuma mult pentru că marii realizatori din TVR nu-l invitau la emisiunile lor. A suferit foarte mult din cauza multor nedreptăţi.

În 2005-2006 a aflat că e grav bolnav, i-au găsit ceva la cap, a făcut şi câteva operaţii şi apoi a aflat de boală incurabilă.

Probabil dacă nu era atât de afectat şi nu trăia traumele… poate mai trăia”, susţin surse din lumea muzicală.

Silviana Raciu și-a spus părerea despre aceste probleme și a confirmat depresia artistului. “Da, este adevărat.

Am fost colegi la acea televiziune şi ştiu. Aurelian a suferit îngrozitor după ce a fost dat afară pe nedrept, mai ales că era şi foarte grav bolnav.

Mereu am spus-o…mare păcat şi-au făcut oamenii aceia cu el lovind un om deja chinuit de o boală incurabilă.

Se ştie ea persoana care a făcut asta, dar eu nu vreau să îi dau numele. Ştiu chiar de la el că a trecut prin momente cumplite din cauza acestui episod:

atacuri de panică, depresii, a vrut să sară din maşină în mers. I-a luat câţiva ani să depăşească această trauma psihică timp în care nu a mai lucrat în tv.

Aurelian a avut multe suferinţe interioare şi plângea deseori din cauza tuturor nedreptăţilor pe care i le-au făcut fie soliştii, fie unii, alţii.

De multe ori vorbeam la telefon şi plângea. Îmi era foarte milă de el. Era un om foarte sensibil şi punea totul la suflet.

Că şi mine dealtfel. De aceea ne destainuiam unul altuia când aveam timp.

Lasă-ne un comentariu!