Ei raman in continuare cei mai rapizi constructori de autostrazi. Recent au dat in folosinta o noua autostrada de 135 kilometri in sudul Chinei, dupa doar 6 luni de la inceperea lucrarilor.

La sfârșitul lui octombrie, China a dat in folosinta o noua autostrada de 135 kilometri in sudul țării, dupa doar 6 luni de la inceperea lucrarilor.

Construita intr-o zona muntoasa, autostrada Guilin-Sanjiang leaga orasul Guilinde de orasul Liuzhou, scrie news.xinhuanet.com, citat de wall-street.ro.

În jumatate de an, in Romania s-au inaugurat 17 km de autostrada.

În iunie 2011, după patru ani de lucrări, China a inaugurat proiectul Jiaozhou Bay Connection, un ansamblu de poduri pe deasupra mării, cu o lungime totală de 42,4 km.

Cel mai lung dintre segmente, podul Jiaozhou Bay (sau Qingdao Haiwan) are o lungime de 26,7 km și este înscris în Cartea Recordurilor ca cel mai lung pod peste apă din lume, scrie nasul.tv.

La construcția proiectului au fost folosite 450.000 de tone de oțel (suficient pentru a construi 65 de Turnuri Eiffel) și 2,3 milioane tone de beton.

Proiectanții susțin că podul este suficient de puternic pentru a rezista unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter, la taifunuri sau la impactul unui nave de 300.000 de tone.

Un alt proiect impresionant este Podul Aizhai, unul din cele mai mari poduri suspendate din lume care are o deschidere de 1.176 de metri, deasupra unei văi aflate la 336 de metri.

Lucrările au fost începute în 2007, finalizate la sfârșitul anului 2011, podul fiind inaugurat pentru traficul auto în martie 2012. Construcția lui a fost finanțată cu ajutorul unui împrumut de 208 milioane de dolari (183 milioane de euro) de la Banca Asiatică pentru Dezvoltare.

Atenție însă, Podul Aizhai face parte dintr-un proiect care include 64 de km de autostradă și modernizarea a 129 de kilometri de drumuri locale.

Două treimi din autostradă sunt poduri și tuneluri.

Citeste si: Harta autostrăzilor din România, la finalul anului 2017

Doar 15 kilometri de autostradă au fost finalizați anul acesta, asta după ce în 2016 niciun kilometru nu a fost dat în folosință.

Însă, autoritățile promit 147 de kilometri noi de autostradă anul viitor, plus alți 9 kilometri recepționați anul acesta pe segmentul Gilău-Nădăselu din Autostrada 3, dar care nu au fost dați în folosință.

În momentul de față, în România există o singură autostradă finalizată complet și dată în folosință. Este vorba de A2, Autostrada Soarelui.

În rest, toate celelalte proiecte au tronsoane nefinalizate. Spre exemplu A1 care leagă Bucureștiul de Pitești, și mai departe de Sibiu și Nădlac, este finalizată în proporție de 69 la sută.

Autostrada 3, care ar trebui să lege Capitala de Transilvania și care va trece prin Brașov-Sibiu-Oradea, este gata în proporție de 17 la sută.

A3 ar trebui să ajute la decongestionarea traficului pe Valea Prahovei, dar până acum, licitația pentru centura Comarnic-Predeal-Râșnov a fost anulată de patru ori.

În toamna anului acesta, Guvernul a aprobat un memorandum pentru finanțarea de 35 de milioane de euro care stă la baza licitației lucrărilor Comarnic-Brașov.

„Toate autostrăzile au probleme, sunt 100% cu probleme, unele au probleme de alocare bugetară, unele au probleme de dispute contractuale, altele au probleme tehnice, altele sunt muzee, adică sunt finalizate sau vor fi anul viitor, dar riscă să nu fie folosite pentru că n-au noduri într-un capăt”, a declarat Ionuț Ciurea, director Asociația ProInfrastructura.

Pentru anul viitor, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri promite 147 de kilometri din 10 tronsoane de autostrăzi. Cele mai importante segmente de drum care vor trebui finalizate în 2018 sunt în Transilvania.

Este vorba de tronsoane de pe Autostrada 3 Brașov-Oradea, Autostrada 10 Sebeș-Turda și Autostrada 1 Lugoj-Deva. Autoritățile promit că aceste segmente vor fi finalizate.

„Dacă constructorii, pentru că și la începutul anului acestuia ne-am bazat pe ce spun constructorii, important este să-și respecte graficul de lucrări și cel mai important, calitatea lucrărilor executate”, a declarat Alin Șerbănescu Telefon, purtător cuvânt CNAIR.

În momentul de față, în România avem în total 748 de kilometri de autostradă în exploatare.

Nu avem încă o autostradă care să lege regiunea de est cu cea de vest, iar în acest moment, Bucureștiul nu are nicio legătură directă cu o ieșire spre Europa.

Lasă-ne un comentariu!