Multe alimente conțin acest ingredient și îl consumăm zilnic, fără să ne dăm seama. Însă, puțin știu cât de periculos este și câte organe poate afecta.

Zahărul duce la o îmbătrânire mai rapidă, similară cu cea determinată de fumat, arată cercetări recente.

În afară de faptul că favorizează îngrăşarea şi apariţia diabetului tip 2, și strică dinții, zahărul ar putea avea şi alte efecte nocive: se crede că ele accelerează ritmul îmbătrânirii celulare.

Ce impact are putea avea consumul de zahăr asupra creierului nostru?

Schimbările din creier induse de zahăr reprezintă un motiv de îngrijorare ţinând cont de consumul ridicat de băuturi dulci, mai ales că acesta este în creştere la copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani.

Consumul băuturilor bogate în zahăr sau expunerea la stres devreme în viaţă a redus expresia genelor esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea creierului, ceea ce ar trebuie să fie un motiv de îngrijorare.

Deşi este imposibil ca astfel de studii să fie efectuate pe oameni, circuitul creierului care controlează răspunsul la stres şi hrănire se păstrează la toate speciile.

Oamenii care au fost expuşi la evenimente traumatice la o vârstă fragedă au suferit schimbări în structura hipocampusului.

De asemenea, persoanele care au urma o dietă bogată în zahăr au volumul hipocampusului redus.

Dacă aceste informaţii sunt luate în considerare împreună, este posibil ca un consum ridicat de zahăr să aibă efecte pe termen lung asupra creierului şi comportamentului, în special în primii ani ai vieţii.

Alimente care conțin zahăr ascuns:

Pasta de tomate și ketchup-ul

Musli și cereale fitness

Sucuri 100% naturale

Compoturi și conserve de legume

Fructe uscate

Iaurturile de tip „0,1% grăsime”

Sosuri pentru salate

Planta mai bună ca orice medicament. Are efecte vindecătoare asupra ficatului, pancreasului şi rinichilor!

Potrivit medicilor şi nutriţioniştilor, coriandrul posedă o serie de proprietăţi vindecătoare care transformă această mirodenie într-un adevărat super-aliment.

Coriandrul se numără printre cei mai puternici şi mai eficienţi detoxifianţi ai corpului uman.

Administrat corect, coriandrul poate să elimine din organism chiar şi metalele grele foarte periculoase precum mercurul!

Cercetătorii au demonstrat în repetate rânduri că intoxicaţiile cu chimicale şi metale grele se află în strânsă legătură cu

îmbolnăvirea de cancer, boli renale, boli pulmonare, boli cerebrale şi boli degenerative osoase.

Coriandrul conţine cantităţi mari de minerale precum potasiu, calciu, mangan, fier şi magneziu, dar şi de vitamina A şi vitamina K.

Studiile clinice au dovedit că această plantă posedă proprietăţi antiseptice, antifungice şi antiinflamatorii puternice.

Cel mai bun mod de a introduce coriandrul în alimentaţia zilnică este prin intermediul condimentării salatelor şi tuturor celorlalte preparate consumate pe parcursul unei zile.

Dacă vei consuma regulat coriandru, corpul tau se va curăța de toate toxinele periculoase și sănătatea ta va fi astfel protejată!

 

Lasă-ne un comentariu!