Calitatea de examinator al pretendenților la un permis de conducere vine cu o responsabilitate uriașă, iar uneori mai vine și cu spaime pe măsură!

Cei care au această meserie se întâlnesc cu multe situații neobișnuite, dar ceea ce i s-a întâmplat lui Craig Bazara e puțin probabil să se mai repete într-un timp atât de scurt.

Unul dintre tinerii care aspirau la un permis de conducere i-a oferit cea mai palpitantă și înfricoșătoare experiență a vieții.

După ce băiatul s-a urcat perfect liniștit la volanul mașinii pe care urma să susțină proba practică a examenului, acesta a pornit și a intrat direct pe contrasens, fiind la un pas să producă un accident rutier grav, potrivit a1.ro.

În numai câteva secunde de la plecare, tânărul a fost oprit, și, bineînțeles că permisul de conducere va mai rămâne pentru el, mult timp de acum înainte, doar un vis frumos și o himeră de neatins.

Întrebat care a fost motivul gestului său, cursantul a spus că nu știe ce s-a întâmplat și că nu își aduce aminte absolut nimic.

Polițist din Suceava bătut de un minor. Mașina de serviciu a agentului, distrusă cu o scândură

Un minor din Șcheia, județul Suceava, s-a ales cu dosar penal după ce a lovit cu pumnul în faţă un poliţist și a ameninţat alt agent de poliţie. În plus, băiatul a lovit cu o scândură mașina de poliţie.

Agresorul, care este minor, Mugurel Emanuel M., a fost plasat sub control judiciar pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj și a unei infracţiuni de distrugere, relatează obiectivdesuceava.ro.

În urmă cu o săptămână, un echipaj de poliţie a intervenit la un incident petrecut în satul Șcheia, împrejurare în care Mugurel Emanuel M. l-a agresat fizic pe agentul de poliţie B.D. cu pumnul în zona obrazului stâng.

Tot atunci i-a amenințat cu moartea pe cei doi polițiști care au intervenit și a lovit cu o scândură din lemn autospeciala de poliţie care a intervenit la in­cident, distrugându-i parbrizul.

În acest caz, procurorii au efectuat urmă­rirea penală cu concursul organe­lor de cercetare penală din cadrul Po­liţiei comunale Scheia.

Cercetările continuă în vederea lă­muririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Anunt IMPORTANT pentru tineri: Armata FACE RECRUTARI si e DISPUSA SA PLATEASCA BINE! Uite ce trebuie să faci ca să intri în armată si CAT ESTE SALARIUL

Ministerul Apărării Naționale începe procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari.

De luni, cei care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari se pot înscrie în această primă etapă a procesului de recrutare.

Procedurile de recrutare se desfășoară în baza Legii nr . 270/ 2015 și constă în următoarele:

„Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul pentru a completa o cerere,

Având asupra lor următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de

studii şi/ sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru

candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie,

dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist”, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit MApN, la prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari,

respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială.

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele sau serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Pentru anul în curs sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari se va realiza în etapa a doua, după un calendar care va fi anunţat în timp oportun, arată MApN.

Ce salarii se câștigă în Armată

Potrivit datelor din 2015, cel mai mare salariu îl are ministrul Apărării Naționale. Acesta câștiga aproape 14.000 de lei.

Alți 3 ofițeri din Armata Română au salarii de peste 10.000 de lei: 12.240, 11.926 și 11.238 de lei.

Alți ofițeri foarte bine plătiți ai Armatei Române au salarii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei, însă există și subofițeri care au salarii mai mari decât ofițerii.

Spre exemplu, doi subofițeri au obținut în luna august venituri nete de 8.452 de lei, respectiv 8.411 lei.

Următorii cei mai bine plătiți subofițeri au salarii cuprinse între 7.400 și 7.900 de lei. Cei 3 consilieri ai ministrului câștigă 7.271 de lei, 4.356 de lei și 4.223 de lei.

Dacă cei mai bine plătiți ofițeri din Armata Română au salarii de peste 10.000 de lei, alți ofițeri au salarii mult mai mici.

Potrivit datelor aferente lunii august 2015 publicate de Ministerul Apărării Naționale, cel mai prost plătit ofițer câștigă un salariu de 990 de lei. Alți ofițeri au salarii de aproximativ 1.100 de lei.

În ceea ce-i privește pe subofițeri, cele mai mici salarii sunt cele minime pe economie. În afară de cadrele militare, în Armata Română sunt angajați și civili.

Cel mai mare salariu al unui angajat civil din Armată este de 4.943 de lei, iar cel mai mic este minimul pe economie.

 

 

Lasă-ne un comentariu!