Ion Ţiriac, cel mai bogat român, a luat decizia de a crea ceva unic în România, demarând deja proiectul în acest sens.

El are intenţia de a de a construi o Universitate cu un uriaş campus care să-i poarte numele, la marginea Capitalei.

„Noi plănuim treaba asta de zeci de ani. În ultimii ani am primit şi promisiuni de la Guvern, Parlament şi Senat că vor scoate o lege prin care o fundaţie care investeşte într-un bun

public o sută de milioane să nu mai plătească taxe. Exact ca în Statele Unite“, a explicat Ion Ţiriac, care plănuieşte să construiască campusul universitar în Otopeni, pe un teren de aproape 35 de hectare“

Pe lângă universitate, campusul va include spaţii de cazare cu 4.500 de camere, un amfiteatru cu patru mii de locuri, stadion de rugby şi de fotbal, pistă de atletism, piscină olimpică şi o academie de tenis.

„Este o treabă foarte ambiţioasă. Vrem să începem din primul an cu 2.000 de studenţi. Asta însemnă că la sfârşitul anului patru vor fi 8.000. Primul lucru este ICEF-ul (n.n. – Institutul de Cercetare în Educaţie Fizică).

Pe acesta îl fac eu cum ştiu. Nu vreau să fie o şcoală de profesori de sport. Vreau să fac şcoală de specialişti în sport.

De acolo ieşi antrenor de gimnastică, nataţie, ce vrei…, dar cu acte în regulă. În mijloc fac o şcoală mai măruntă de recuperare medicală, iar cea mai mare parte va fi pentru business.

Pe asta din urmă nu ştiu să o fac. Pentru ea am nevoie de cineva să mă ajute“, a explicat omul de afaceri, potrivit Capital.

Pe lângă domeniile deja men­ţionate, Universitatea care se va numi Ion Ţiriac sau Ţiriac University, va include şi o zonă dedicată IT-ştilor. Tot proiectul va costa peste 300 de milioane de euro,

Şcoală de fotbal la Bacău? Ce afacere ar pune la cale Ion Ţiriac şi Petre Roman

La finalul săptămânii trecute, la iniţiativa lui Petre Roman, Ion Ţiriac a mers la Bacău, pentru a discuta despre posibilitatea deschiderii unei şcoli de fotbal.

Cei doi şi spaniolul Jose Luis Saez, reprezentantul firmei Fadesa au vizitat baza „Constantin Anghelache” şi au studiat posibilitatea investiţiei într-o școală de fotbal.

Aceasta ar urma să aibă titulatura de „Centru Social de Educație și Excelență”, notează deşteptarea.ro şi poartă girul Fundației „Real Madrid”.

„Florentino (n.r. Perez, preşedintele Realului) și-a dat acordul, cu condiția să existe componenta socială”, a spus Petre Roman. „Da, Real Madrid ne sprijină. Nu cu numele și nici cu bani, dar cu asistență tehnică. Și cu sloganul «Real Madrid este cu tine»”, a spus și Jose Luis Saez, considerat omul de legătură cu gruparea blanco, notează sursa citată.

Ţiriac pare atras de proiect, însă vrea ca acesta să fie unul grandios, care să concureze Academia lui Hagi. Iniţial, se dorea doar includerea a 100 de copii, însă fostul mare jucător de tenis vrea măcar 1000 de tineri, care să fie educaţi şi care să deprindă tainele fotbalului. Deocamdată nu s-a bătut palma, însă există premise favorabile ca oraşul lui Bacovia să aibă în următoarea perioadă o şcoală de fotbal de top.

De notat că în ultima perioadă, numele lui Ion Ţiriac a fost vehiculat în posibila preluare a lui Dinamo, însă omul de afaceri nu a confirmat ipoteza.

Lasă-ne un comentariu!