O pensionară din municipiul Târgu Jiu care a investit banii familiei pentru a face o serie de renovări în blocul în care locuieşte în folosul tuturor locatarilor a fost amendată de Poliţia Locală, după ce unii vecini au reclamat că lucrătorii fac zgomot.

Un echipaj de la poliţia locală a sosit la faţa locului şi i-a aplicat femeii o sancţiune contravenţională de 200 de lei.

Dalidis Tomiţa, în vârstă de 65 de ani, povesteşte că fiul său, stabilit de ani de zile în Suedia, a fost cel care a vrut să investească pentru a moderniza casa scării blocului în care a trăit o mare parte din viaţă, pentru că-i era ruşine să vină cu prietenii din străinătate acasă.

Astfel, acesta a pus la dispoziţia mamei sale banii necesari pentru a schimba uşa de la intrarea în bloc cu una din tâmplărie PVC, dar şi pe cea de la uscătoria folosită de toţi locatari. De asemenea, familia Tomiţa va mai schimba şi fereastra de la uscătorie cu una cu geam termopan şi va zugrăvi toată scara.

Lucrările sunt executate de un nepot al femeii, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1.000 de euro.

Cu toate acestea unii vecini s-au arătat deranjaţi de zgomotul făcut şi au reclamat-o pe generoasa femeie la Poliţia Locală.

Nu va opri lucrările de modernizare   Dalidis Tomiţa a plătit amenda şi este dezamăgită cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Ea spune că a discutat cu fiul său şi că nu va opri lucrările:

„Am plătit 200 de lei amendă pentru că am deranjat liniştea publică. S-a întâmplat pe la orele 16,30-17,00. Se zice că o faptă bună este pedepsită tot timpul.

Fiul meu a spus că este dispus să achite şi alte amenzi, dacă în acest fel vecinii sunt satisfăcuţi, dar că vrea să termine ceea ce a început“.

Cea mai mare parte a locatarilor îi condamnă pe cei care au reclamat-o pe vecina lor. „Este o mare cretinătate.

Mai multe nu am de comentat“, a spus unul dintre vecini, iar „E normal că e ceva anormal, dar fiecare face atât cât îl duce cerebelul. Nu era o oră târzie la  care se lucra. Nu este posibil aşa ceva“, a spus Vasile, un alt vecin al femeii.

În procesul verbal întocmit de agentul Negrea se menţionează: „A produs larmă şi a tulburat liniştea locatarilor prin producerea de zgomot cu rotopercutanta la uscătoria de pe casa scării“.

Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, a precizat că amenda a fost aplicată în urma reclamaţilor vecinilor:

„Există o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 61 /1991 pentru sancţionarea faptelor de ordine publică aplicată în baza constatării agenţilor la faţa locului în urma unei sesizări venite din partea vecinilor“.

Citeste si: O pensionară a fost amendată cu 900 de lei pentru un anunţ de pe stîlp

O pensionară din Bălţi a fost amendată pentru anunţuri despre vînzarea casei, afişate pe stîlpi cu felinare.

Potrivit spuselor fiicei ei, care s-a adresat redacţiei BTV, despre amendă femeia a aflat după apelul telefonic al poliţistului de sector, care a format numărul ei, indicat în anunţ, comunică btv.md.

Femeia în vîrstă, care trăieşte cu 800 de lei pe lună, a fost amendată cu 900 de lei. Sectoristul  s-a referit la încălcarea articolului 181 al Codului contravenţional “Încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale”.

Pensionara  este nedumerită – ea nu înţelege, pentru ce a fost amendată, doar cu anunţuri de acest gen este inundat tot oraşul. Totodată, ele sînt afişate  nu numai de persoanele fizice, dar şi de agenţii economici.

Canalul de televiziune BTV s-a adresat pentru comentarii inspectoratului de poliţie şi primăriei. În următoarele ediţii noi vom încerca să aflăm cine anume este penalizat cu atare amenzi: toţi fără excepţie sau selectiv.

Lasă-ne un comentariu!