O bătrână în vârstă de 92 de ani a fost asaltată de doi agenți de poliție din IPJ Cluj din cauză că statea la intrarea în Piaţa Unirii, colt cu strada Matei Corvin, unde vindea nişte flori.

Maria Rusu vine buchete de flori pe strada pietonala „când-cum”, pentru a face un ban. La cei 92 de ani pe care îi

are spune că nu mai este în stare din punct de vedere fizic să mai facă vreo activitate fizică, adică să aibă un loc de muncă.

Pentru că viaţa nu a fost una uşoară şi pentru că trebuie să plătească chiria în locuința în care stă, femeia încearcă cum poate să strângă bani.

„Nu pot să cred că poliţiştii ăştia de iau de mine, când aici în Piaţă sunt în fiecare zi beţivi şi cersetori. Eu ce fac rău?

Stau şi vând nişte flori şi nici nu vin în fiecare zi. Vin cum pot. Câteodată fac bani, dar câteodată,

îţi spun sincer, că plec cu florile acasă. E greu, foarte greu, dar încerc să nu fiu o povară acasă”, a spus femeia.

În cele din urmă, după ce poliţiştii şi-au dat seama că femeia nu face nimic rău stând în piaţă şi vânzând flori, i-au permis să rămână acolo.

Altfel Maria Rusu, de 92 de ani, si-a cărat plasele înapoi pe stradă, de unde a fost gonită iniţial.

Maria Rusu este de origine din Mohod, judeţul Bistriţa, însă „viaţa a vrut să vin la Cluj”, spune ea zâmbind.

Florile pe care le vinde sunt chiar din propria grădină de care are mare grijă pentru că, spune ea, „sunt o sursă de venit”.

Femeia a rămas văduvă de război încă de la vârsta de 25 de ani. De atunci este singură. Are o singură fată, care însă este bolnavă de inimă „are probleme mari, săraca”, spune Maria, întristată.

„O doare inima rău. Dar ne descurcăm cum putem. Şi ea are o vârstă. Are 71 de ani. No, daţi-vă seama cum ne descurcăm.

Eu am o pensie de 400 de lei, bani care sunt aşa de puţini. Mai trebuie să ne cumpărăm pastile, chiria trebuie plătită şi trebuie să şi trăim.

Şi pensia ei este mică. Este greu, dar facem ce putem”, a mai spus doamna Maria.

„Un buchet de flori costa 6 lei şi-l dau cu drag oamenilor”, încheie Maria Rusu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Ana Purdea, nu a răspuns la telefon pentru a comenta această situație absurdă.

Purdea nu mai răspunde telefoanelor Știri de Cluj pe motiv că ”ați denigrat imaginea Poliției”.

Era curat si imbracat binisor si cersea langa o terasa. Nu cerea bani, cerea doar resturile de mancare. Uite ce i-a facut o femeie

Un bărbat a povestit pe internet pățania sa dintr-un restaurant de tip fast-food. Postarea sa a primit diverse comentarii și aprecieri.

“Ieșisem să iau masa de prânz într-un restaurant de tip fast-food. Pauza de masă era scurtă, așa că trebuia să mă grăbesc.

Mi-a atras atenția un bărbat care stătea lângă zona de aruncare a resturilor. Era un bărbat destul de curățel, care nu miroseau urât și nu cerea bani.

La un moment dat, o femeie îmbrăcată foarte bine s-a dus să își arunce resturile. Avea o supă pe jumătate terminată într-un recipient de polistiren și câțiva cartofi prăjiți pe o

farfurie de plastic. Bărbatul de lângă tomberon a privit-o în ochi și a întrebat-o foarte politicos:

– Îmi cer scuze. Vă rog, îmi puteți da mie resturile?

Femeia nu i-a răspuns, l-a privit cu dispreț și a aruncat tot ce avea pe tavă la gunoi. Bărbatul a coborât ochii în pământ și nu a mai spus nimic.

Eu nu am zis nimic, am fugit la coadă ca să-i cumpăr bărbatului un meniu complet și o sticlă de apă.

Femeia disprețuitoare s-a așezat în spatele meu, pesemne că uitase să cumpere ceva. M-am întors, i-am arătat tava și i-am spus:

– Mâncarea asta este pentru omul acela nefericit pe care l-ai disprețuit mai devreme. M-a costat 20 de lei să arăt puțină umanitate.

Nu am putut să nu observ cruciulița pe care o aveți la gât. Cum e ipocrizia asta…

I-am dat bărbatului prânzul și i-am strecurat și 50 de lei.”

Lasă-ne un comentariu!