Actorul Mihai Coadă, cunoscut publicului din serialul „La Bloc” datorită personajului Nelu Curcă, a ales calea credinței, apropiindu-se din ce în ce mai tare de cele sfinte.

Actorul a fost fotografiat în haine preoțești cu ceva timp în urmă, iar de acolo a apărut zvonul că s-a călugărit.

Într-un interviu pentru presamil.ro, Mihai Coadă a explicat cum stă de fapt situația după ce s-a scris că a luat calea bisericii.

„Cineva a postat pe internet un cântec de muzică psaltică interpretat de noi, strana de la Mănăstirea Turnu, purtând rase.

De ce îmbrăcaţi în rase? Rasa este un canon al nostru, pe care trebuie să-l facem.

Am fost invitaţi de câteva ori într-un spectacol pe care Dan Puric îl ţinea undeva în Bucureşti, la Sala Rapsodia, în preajma Crăciunului.

Costumele de scenă au fost rase călugăreşti. După aceste spectacole, am primit canon să cântăm la strană îmbrăcaţi astfel.

După postarea de pe internet, a apărut pe un post de televiziune: Senzaţional! Nelu Curcă din serialul La Bloc s-a călugărit! De aici a început confuzia…

Aşadar, sunt doar un mirean (n.r. Persoană care nu face parte din cler, laic, profan) păcătos, întors la Dumnezeu, care merge la Mănăstirea Turnu.

Încetul cu încetul, cu spovedanie, împărtăşanie, cu muzică la strană, am intrat în această viaţă a mănăstirii, devenind foarte dependent de ea”, a declarat el.

„Sper să clarificaţi pentru cititorii dumneavoastră că sunt un mirean păcătos, întors la Dumnezeu, care slujeşte la strană, într-o mănăstire”, a mai spus actorul.

„Lunea ţin post pentru îngerul păzitor şi, duminică seara, fac canonul de mulţumire pentru sfântul înger păzitor.

Singurul prieten adevărat al omului, de fapt, este îngerul păzitor, pe care îl ai permanent alături de tine, de la botez până la moarte şi dincolo”, a adăugat Mihai Coadă.

Citeste si: Mihai Coadă, adevărul despre rolul din «La Bloc»: Strângeam din dinți

Timp de cinci ani, în perioada 2002-2007, v-aţi amuzat copios, urmărindu-i boroboaţele în serialul „La Bloc”, de la PRO TV. Iată însă că, de ceva vreme, actorul Mihai Coadă, interpretul lui Nelu Curcă, a îmbrăcat haina monahală. Recent, el a povestit, într-un interviu de suflet pentru revista “Taifasuri”, despre serialul care i-a adus celebritatea, păcate, familie şi religie.
În fiecare duminică, Mihai Coadă (64 de ani) sau fratele Mihai este prezent în strana Mănăstirii Turnu, de lângă Ploieşti, interpretând cântări psaltice alături de alţi călugări. Are barbă şi este îmbrăcat în haine monahale, aşa că cu greu poate fi recunoscut.

Actorul a declinat ofertele pentru filmele sau pentru serialele ale căror scenarii contravin învăţăturilor biblice.

Şi-a amintit şi de producţia de succes “La Bloc”: “Mi-a fost destul de greu. Şi-mi puneau în replici tot felul de chestii cu homosexuali, cu vrăjitoare, o grămadă de lucruri neserioase. Strângeam din dinţi. Le-am spus mereu, dar mă pomeneam cu scenariul şi trebuia să-l facem. Suportam cu greu, ce să fac? Am mai şi refuzat câteodată.

Am spus aşa: «Băi, să nu daţi cu diavolul, că nu sunt de acord». Şi singurul care mă scăpa de acolo era Americanu’. El mai spunea câte un «naiba» sau nebunule. Sfânta Scriptură zice:

«Dacă îi zici prost unuia, eşti demn de judecata Sinedriului, iar dacă-i zici unui om „nebunule”, eşti vrednic de osânda veşnică». Trebuia să-mi înţeleagă şi mie nişte lucruri de-astea, pentru că aveau nevoie de mine, să meargă serialul în continuare”, a povestit Mihai Coadă.

Pe platourile de filmare s-a ales cu o poreclă amuzantă: “Cred că ei se uitau ca la felul 14 când mă duceam cu borcanele cu mâncare de post pregătite de soţia mea. Eram numit «Regele borcanelor», dar cu mâncarea aia, de bame, de spanac, le făceam poftă”.

Mihai Coadă crede că meseria de actor este plină de tentaţii periculoase: ”N-aş sfătui pe nimeni să se facă actor sau cântăreţ, pentru că este ca pe muchie de cuţit meseria asta. Va fi pus să facă multe lucruri care nu sunt în regulă. Şi va fi ispitit cu preacurvie, cu fumat, cu băut”.

Acesta se gândeşte tot mai serios să se călugărească: ”Dacă aş intra în mănăstire, trebuie să iau înţelegere şi binecuvântare de la soţie şi o binecuvântare de la duhovnic. Altfel, nu se poate. Să-i laşi de izbelişte nu se poate”.

Fratele Mihai este mulţumit de viaţa la mănăstire: “E frumos, armonie, linişte. Mai joc doar în spectacole religioase, l-am întruchipat pe Sfântul Antim Ivireanul”. Mai multe amănunte interesante puteţi citi în noul număr al revistei “Taifasuri” care se găseşte pe piaţă.

 

Lasă-ne un comentariu!