Gerul și precipitațiile abundente care au lovit cea mai mare parte a țării, în special sudul și sud-estul României se retrag începând de săptămâna viitoare, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit ANM, ninsorile vor începe să scadă în intensitate încă de joi, iar spre finalul acestei săptămâni valorile termine vor urca în termometre considerabil.

ANM a publicat și prognoza meteo pentru următoarele trei luni. Astfel, în lunile martie şi aprilie vor fi precipitaţii excedentare.

Şi luna mai va fi o lună cu precipitaţii abundente, excepţie făcând partea de sud-est a ţării, unde acestea vor avea valori apropiate de media climatologică.

Cum va fi vremea în MARTIE 2018

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiata de norma climatologică în sudul, sud-estul si local in vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului.

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea în APRILIE 2018

TeMperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare

Cum va fi vremea în MAI 2018

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone.

SCOLI INCHISE în Bucureşti şi mai multe judeţe. Când se recuperează cursurile pierdute. Anunţ de la EDU.ro

SCOLI INCHISE în Bucureşti şi mai multe judeţe, anunţă Ministerul Educaţiei.

SCOLI INCHISE. Luni, 26 februarie, și marți, 27 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală.

În județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

În municipiul și în județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al

Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare.

În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu

aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

SCOLI INCHISE BUCURESTI, anunţ de la Inspectorat

“Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, privind codul portocaliu de temperaturi foarte scăzute, conducerea

Inspectoratului Şcolar al Municipiului anunţă supendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar (preşcolar, gimnazial şi liceal) din municipiul Bucureşti, pentru zilele de 26 şi 27 februarie 2018.

Această decizie a fost luată în cadrul şedinţei Comandamentului de iarnă de la nivelul Municipiului Bucureşti, ce s-a desfăşurat astăzi 25.02.2018, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să asigure, prin personalul de specialitate,

buna funcţionare a instalaţiilor de încălzire, alimentare cu apă şi energie electrică, deszăpezirea şi deblocarea căilor de acces din incinta şcolilor”.

SCOLI INCHISE Teleorman: Cursurile din toate unităţile de învăţământ, suspendate luni după-amiază şi marţi: mai multe sectoare de drum sunt închise.

Autorităţile din judeţul Teleorman au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, începând de luni, ora 12.00, dar şi pentru ziua de marţi.

Decizia a fost luată după pe mai mute tronsoane de drum s-au înregistrate probleme din cauza zăpezii viscolite.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a decis, luni dimineaţă, suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, începând de luni, ora 12.00. şi marţi.

Luni diminaţă, mai multe tronsoane de drum sunt blocate din cauza viscolului în judeţul Teleorman.

Astfel, sunt închise temporar DN 65A Turnu Măgurele – Roşiorii de Vede, DN 51 Zimnicea – Izvoarele, DM 51 A Zimnicea- Piatra, precum şi patru drumuri judeţene.

Un număr de 53 de utilaje de deszăpezire acţionează pe drumurile naţionale, unde împrăştie aproximativ 2.000 de tone de sare, în timp ce pe drumurile judeţene acţionează 49 de mijlocale de deszăpezire.

Lasă-ne un comentariu!