Părerea exprimată sincer de oameni simpli are forța de la scoate la iveală un adevăr pe care campaniile de promovare încearcă să îl ascundă sau să îl facă să pară nesemnificativ.

Este și cazul politicii de prețuri pe care un mare retailer o practică în România și care, deși pare de-a dreptul senzațională din reclamă, în realitate, aceste prețuri promoționale sunt

cu 50% mai mari decât cele cu care același produs, de la același producător, este comercializat în alte țări.

Pentru polonezul Michael Pycela, un client fildel al lanțului Lidl reprezentat și la el acasă, a fost un veritabil șoc să vadă ce prețuri practică retailerul, la aceleași produse, dar în România.

Pycela a fost atât de intrigat încât s-a dus direct la calculator și, pe pagina de Facebook a Lidl România, și-a spus tot păsul:

”Bună, Lidl! Ai FOST magazinul meu preferat din Polonia. Prețurile sunt bune, calitatea o bate pe cea de la Biedronka (polonezii vor înțelege), dar îmi displace profund ce faci în România.

Ieri, un prieten din Polonia mi-a spus că organizezi Săptămâna Franceză (perioadă în mare prețurile la produse din Franța sunt promoționale – n.r.) cu produse și prețuri bune. M-am decis să verific și eu.

Știu că prețurile din România sunt în general MAI MARI decât cele din Polonia la multe și multe produse (în special la cele de bază precum lapte, pâine și carne), dar NICI CHIAR

AȘA! Ai două EXEMPLE de produse cu diferențe de preț de 50% între România și Polonia!

Poți să îmi explici, te rog, cum este posibil ca oamenii să plătească MAI MULT, când ei câștigă MAI PUȚIN? PS: Un leu echivalează cu 1 zlot (Bine, este 0,9571 zloți)”.

Cele două exemple date de clientul polonez arată clar o diferență uriașă între prețurile practicate în România de Lidl față de cele din Polonia.

Astfel, dacă la noi brânza Camembert costă 9,99 de lei, clienții polonezi cumpără același produs, cu aceeași cantitate, de la același producător și retailer, la doar 6,66 de zloți La

buletele de cartofi, se menține o diferență scandaloasă: 6,99 de lei prețul în România față de 4,44 zloți cel din Polonia.

Pentru că postarea clientului polonez, deși în limba engleză, a atras imediat atenția utilizatorilor români de Facebook, Lidl a venit cu un răspuns de-a dreptul strigător la cer și care nu a convins pe nimeni:

”Michal, îți mulțumim că ești interesat de oferta noastră. Referitor la întrebarea ta, noi ne străduim pe cât posibil să păstrăm prețurile la un nivel convenabil pentru clienții noștri, dar

comparând prețurile, ar trebui să iei în considerare diferențele privind taxele (naționale – n.r.) și costurile logistice. Sperăm că răspunsul nostru a fost de ajutor și îți dorim o ședere plăcută în România”.

Răspunsul dat de Lidl nu doar că nu a clarificat motivele pentru care același produs, fabricat în Franța,

are prețuri foarte diferite în magazinele din alte state din UE, ci, mai mult, a stârnit comentarii care practic desființează argumentele aduse de retailer.

”Ce taxe??? Noi în România avem TVA de 9% față de polonezii care au 23%?!”, a replicat rapid Costin, un client Lidl din România.

La rândul său, Andrei, a postat rapid: ”Lidl România, TVA în Polonia este aproape triplu la alimente.

Vreți să spuneți că Lidl, care transportă în fiecare zi zeci de mii de tone de produse nu are o soluție pentru a transporta marfa cât mai ieftin???”.

O romanca a dat lovitura in Marea Britanie ! A gasit cheia succesului, despre ce este vorba

Despre românii care locuiesc și muncesc în Marea Britanie se scrie mult mai ales pe seama problemelor pe care aceștia le întâmpină acolo.

În ultimele luni se vorbește mai mult despre posibila ieșire din Uniunea Europeană a Regatului Unit și despre efectele pe care această mișcarea le-ar avea asupra românilor de acolo.

Ieri, portalul ejobs.ro a ales să prezinte povestea fabuloasă a unei românce care, la numai 26 de ani, și-a deschis deja 3 firme în Londra și acum lucrează să o deschidă pe a 4-a.

Este vorba de Oana Babagiu care, începând cu anul 2014, a devenit antreprenor în Londra.

La numai 14 luni de la deschiderea primei firme aceasta are o cifră de afaceri de peste 20.000 de lire lunar.

Din 2014 când și-a deschis prima afacere Oana a mai investit în alte două firme. Dacă prima firmă a fost un

salon de înfrumusețare, a urmat apoi o firmă care activează în domeniul accesorilior și una care încearcă să răzbată pe piața mașinilor.

În curând va urma o firmă în domeniul organizării de evenimente și toate cele patru vor fi reunite în grupul Vos.

Tânăra româncă și-a început cariera de antreprenor în orașul natal, în Urziceni la numai 18 ani, când și-a deschis

un salon de înfrumusețare cu sprijinul părinților săi care au făcut afaceri în domeniul ospitalității zeci de ani.

A urmat apoi o perioadă de studii de licență în Londra și Madrid și un master în comunicare la Universitatea Webster din Londra.

În toată această perioadă Oana și-a făcut cât mai multe relații și a învățat cu ce se mănâncă afacerile în capitala londoneză.

Lasă-ne un comentariu!