„Pot să le ofer un salariu cu adevărat bun, este incredibil. Am din ce în ce mai mulţi pacienţi şi câştig din ce în ce mai mulţi bani.

Postul este cel de medic în Insula de Nord a Noii Zeelande. Medicul din zonă, Alan Kennym, declara că serviciile sale au explodat în ultimul an, dar nu a găsit pe nimeni care să îl ajute.

La sfârşitul zilei, ajung la concluzia că sunt totuşi prea mulţi pacienţi pentru mine”, declara publicaţiei New Zealand Herald Kennym.

Medicul spune că pe listele sale are până acum 6.000 de pacienţi.

„Îmi iubesc munca şi aş vrea să mi-o desfăşor în continuare aici, dar nu fac faţă fără ajutorul unui alt medic; mă lovesc de un zid în încercarea de a atrage aici alţi doctori”, a spus el.

În mod normal, un medic generalist din Noua Zeelandă câştigă între 60.000 şi 95.000 de lire sterline; totuşi,

în pofida ofertei generoase pe care a făcut-o, dr. Kenny spunea că nu a primit nicio aplicaţie în ultimele patru luni.

Izolarea, lipsa şcolilor şi serviciile de Internet slab dezvoltate sunt câteva din motivele pentru care medicii evită zona rurală a Noii Zeelande, informează The Guardian.

O categorie de romani ramane fara pensie! Lia Olguta Vasilescu schimba drastic legea

Guvernul mai pregateşte o revolutie. Cine nu a cotizat cel putin 10 ani la stat va fi scos din categoria pensionarilor.

Ministrul muncii spune ca aceasta categorie va fi incadrata intr-o noua forma de ajutor social, iar pentru asta este nevoie de inca o schimbare a legii.

Olguta Vasilescu a explicat, duminica seara, la un post de televiziune, ca este nevoie de modificare pentru ca s-a ajuns in situatia in care cineva cu mai putin de 10 ani de munca

primeşte aceeaşi pensie cu o persoana care a achitat contributii o perioada mai mare, potrivit stirilekanald.ro.

Ministrul Muncii a adaugat ca pensionarii care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, intre care se numara persoanele care incaseaza pensia minima,

vor avea un statut de asistati social, reglementat printr-o legislatie proprie.

„Vom scoate din randul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adica cei cu pensia minima.

Culmea este ca cei cu pensia minima i-au prins din urma pe foarte multi care au cotizat 15-20 de ani si care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei.

Ei vor avea un fel de statut de asistat social si vor fi intr-o legislatie proprie. Pentru acestia, de la 1 iulie, pensia creste la 640 de lei,

dar atentie: nicio alta pensie din Romania, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scadea sub 640 de lei”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Cei aflati in aceasta categorie vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, iar suma nu va fi majorata odata cu punctul de pensie, ci numai cand statul va considera ca este cazul.

„Intr-o parte vor ramane pensionarii care vor creste pe punctul de pensie prognozat sa fie 1.775 de lei pana in anul 2020, iar in partea cealalta nu se va mai creste pe punctul de

pensie, ci atunci cand statul va considera ca este necesar sa mareasca aceste indemnizatii minime,

vor fi facute cresteri, dar clar nu in acelasi ritm cu cei care au cotizat”, a explicat Lia Olguta Vasilescu.

Lasă-ne un comentariu!