Să dai mai departe dacă ești Român și te mândrești cu țara ta. Puțini sunt cei care vor aprecia aceste peisaje care îți topesc inima la cât de frumoase sunt.

O țară foarte frumoasă cu care ar trebui să ne mândrim până peste hotare cu absolut toate aceste minunate destinații!

Lacul Meledic (“Lacul fără fund”).

„Unic în lume, Lacul Meledic are aproape un hectar de luciu de apă dulce, în ciuda faptului că este așezat pe un masiv de sare.

În subteranul acestuia se află Peștera Șase Iezi (n.r.- Peştera 6S Mânzăleşti)”, prezintă site-ul Centrului de Informare Turistică Buzău.

Peștera Topolnița

A doua ca mărime din România și a 17-a din lume, se află la cca. 30 de kilometri de Drobeta Turnu Severin.

Este opera râului Topolnița și a pâraielor Găurinți și Ponorăț. Aici sunt forme carstice unice și extrem de spectaculoase, printre care și “Pădurea cu lumânări” și “Lacul de cleștar”.

Podul lui Dumnezeu

Din comuna Ponoarele, județul Mehedinți, a luat naștere în urma prăbușirii tavanului Peșterii Ponoarele. Acesta este singurul pod natural din lume deschis traficului.

Parcul Natural Porțile de Fier

Este considerat un autentic muzeu geologic în aer liber, patrimoniul științific fiind unic la nivel mondial. Aici se află rezervație naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici.

Satul Rimetea

Satul Rimetea, din județul Alba, a fost propus pentru a fi inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO.

Deoarece versanții abrupți înconjoară satul, ei dau impresia că aici soarele răsare de două ori pe zi, după cum spun localnicii.

Lacul de acumulare Vida

Lacul de acumulare Vida, din apropierea localității bihorene Luncasprie, comuna Dobrești este supranumit “Paradisul de smarald”.

În mijlocul lacului există un “vârtej” spectaculos care este, de fapt, un deversor de tip pâlnie, unic în lume, construit pentru evacuarea apei, atunci când plouă abundent.

Peștera Cloșani

Declarată monument al naturii încă de acum 61 de ani, se află în satul Cloșani, din comuna gorjeană Padeș.

„A fost considerată, la momentul respectiv, cea mai importantă descoperire speologică națională, de-a lungul anilor geospeologii români demonstrând că în ea sunt forme de concreționare unice chiar și pentru speologia mondială.

Nu știi ce să admiri mai întâi”, nota Gabriel Diaconu, de la Institutul de Speologie “Emil Racoviță.

Lacul Albastru

Aflat la poalele Munților Gutâi, la câțiva kilometri de Baia Sprie, în județul Maramureș, este unic în lume, schimbându-și culoarea în funcție de anotimp și de lumina soarelui. Primăvara, lacul are culorile albastru deschis şi albastru închis.

În timpul verii, acesta devine verde închis, ba mai mult, uneori are reflexe de smarald. Toamna, Lacul Albastru devine verde închis și, uneori, chiar maro.

România a fost, este și va rămâne o tara frumoasa datorită reliefului diversificat de care turiștii atât români cât și străini s-au îndrăgostit de la prima vedere.

Lanțul Carpatic, Delta Dunării, Marea Neagră, lacuri glaciare, păduri, grote de sute de ani, dealuri și câmpii foarte vechi sunt câteva elemente din minunata natură a țării noastre care atrage an de an din ce în ce mai mulți turiști și investitori străini.

Avem o tara foarte frumoasa în ciuda faptului că cei care sunt puși ca miniștri în anumite domenii precum turism, agricultură, dezvoltare și asa mai departe nu își dau interesul în a prospera și a promova cat mai bine meleagurile atât de mult râvnite de străini.

Însă, noi, românii de rând, suntem foarte bucuroși că în țara noastră încă mai pâlpâie viața în forma ei ancestrală, încă mai răsună melodios versurile “Pe-un picior de plai / Pe-o gură de rai…” ale Mioriței, încă se mai aude buciumul de dor din gura lui Badea Vasile care menține tradiția din moși strămoși și încă mai ies oale de lut din mâinile meșteșugarilor transilvăneni.

Români care iubesc România, încă mai păstrează viu graiul nostru și-l promovează prin cântec pentru ca generațiile viitoare să nu-și uite rădăcinile, încă mai sunt gospodine care mențin rețete ale bucatelor romanești tradiționale încă de pe vremuri oferind astfel produse ecologice.

Suntem plini de E-uri, chimicale și aditivi din produsele importate și ar trebui să susținem mai mult țăranul autohton care abia mai răzbește în epoca modernă cu atâtea legi și standarde europene.

Avem o tara foarte frumoasa cu oameni minunați care duc mai departe meșteșugul și tradiția care le-au moștenit de la strămoși și cu care ne mândrim.

La fel am dori să ne mândrim și cu cei puși în vârful conducerii, să ne apere interesele, să ne susțină activitățile și să ne promoveze produsele și tradițiile pe care le urmăm de sute de ani.

Lasă-ne un comentariu!