Biserica de piatră din Letca Nouă, județul Giurgiu a fost construită în 1867 de mitropolitul Nifon, care avea pământuri în această zonă.

De când icoana Maicii Domnului plânge aici se ţine în fiecare zi, la ora 18:00, acatistul Mântuitorului, iar la miezul nopţii paraclisul Maicii Domnului.

În fiecare vineri are loc o slujbă importantă, Sfântul Maslu, care înseamnă dezlegarea trupului şi a sufletului de tot ce e rău.

Preotul spune că fiecare se vindecă după cât de puternică este credinţa sa în Dumnezeu.

Giurgiuvenii şi nu numai ştiu că în acest lăcaş sfânt se află icoana care plânge cu lacrimi de mir. Aici vin femei văduve şi părinţi cu copii bolnavi.

Se roagă la icoană, se închină, spun rugăciuni şi aprind lumânări. Poveştile despre icoană sunt multe, dar una ştiută şi povestită este cea mai impresionantă.

În urma unui vis, un tânăr din satul giurgiuvean Letca Noua a găsit o icoană veche de 200 de ani.

Băiatul a avut un vis. Se făcea că un bătrân în straie albe îl îndruma către Icoana Sfântă spunându-i că

aceasta nu va fi găsită decât de cel cu sufletul curat şi cu credinţă cea mai mare în Dumnezeu.

Dimineaţa tânărul nu ştia ce să creadă: fusese vis sau realitate. Dar visul din spusele celor care sunt acolo zi de zi s-a dovedit a fi realitate.

La icoana de la Letca Noua vin tarani, doctori, profesori. Aduc paine, ulei si dulciuri, pe care la dau de pomana, dar si hainele celor dragi.

Se duc in spatele icoanei Maicii Domnului si ating un tricou, o rochita, o funda de par, de lemnul care plange.

„Una din doamnele care vin aici are o fetita de 12 ani. Cand a inceput sa vina la icoana, fetita nu vorbea deloc si abia mergea.

Acum a inceput sa vorbeasca, ti-e mai mare drag de ea si merge binisor”, spune mamaia Ioana, o obisnuita de-a bisericii, care bate drumul tocmai de la Ghimpati, ca sa asculte slujba.

„E un gest atat de urat sa tai aripile unui om care spera in ceva. Cum poate sa faca rau o icoana, cuiva? Vin la Letca Noua de ceva timp.

N-am asteptat miracole de la icoana care plange. Insa slujbele de aici imi aduc liniste si ma fac sa ma simt bine”,

spune Rodica Lupu-Savei, mirata si ea pe declaratiile profesorului de la Teologie. Icoana Maicii Domnului de la Letca Noua are aproximativ 200 de ani.

Nimeni nu-si aminteste cum a ajuns in biserica. In urma cu aproape trei ani, din icoana au inceput sa izvorasca lacrimi si s-au inregistrat chiar cateva cazuri de vindecari miraculoase.

In 2002, Patriarhia a confirmat minunea de la Letca Noua.

„E un gest atat de urat sa tai aripile unui om care spera in ceva. Cum poate sa faca rau o icoana, cuiva? Vin la Letca Noua de ceva timp.

N-am asteptat miracole de la icoana care plange. Insa slujbele de aici imi aduc liniste si ma fac sa ma simt bine” – Rodica Lupu-Savei, credincioasa.

„Si eu si sotul meu venim de doi ani la aceasta biserica. Suntem din Bucuresti, n-avem masina, venim cu autobuzul.

Am plans amandoi cand am vazut ce a putut acel profesor sa-i faca parintelui nostru care ne ajuta atat de mult.

Il stiu pe parinte de doi ani. Mai rar gasesti preot cu atata har si asa inima buna. De asta si batem si atata drum, ca sa-l ascultam” – Alexandrina Anghel, credincioasa.

Cum va arata lumea-n 10 ani? Un “calator” in timp, care ar proveni din 2030, a trecut cu brio testul de detectare a minciunilor!

Un calator in timp, care spune ca provine din viitor, a trecut un test de detectare a minciunilor,

dupa ce a afirmat ca Donald Trump va fi reales, iar inteligenta artificiala va prelua puterea asupra lumii.

Misteriosul barbat care se prezinta ca fiind Noah, sustine ca vine din anul 2030 si si-a riscat viata pentru a calatori inapoi in timp.

Misiunea lui, spune el, este sa le spuna tuturor celor vii ceea ce lumea le pregateste.

Printre predictiile sale, acesta afirma ca robotii Google Glass se vor raspandi in toata lumea.

De asemenea, tehnologia se va dezvolta atat de mult, incat va fi capabila sa administreze in mod independent o casa.

Bitcoinul va deveni din ce in ce mai popular, insa banii cash vor fi in continuare in uz.

In 2030, acesta sustine ca presedintele american va fi o figura misterioasa, numita Ilana Remikee.

El sugereaza, de asemenea, ca incalzirea globala va determina cresterea temperaturilor in America de Nord, in timp ce in Europa temperaturile vor fi din ce in ce mai scazute.

Oamenii vor ajunge pe Marte in anul 2028 si, in acelasi an, vor fi descoperite si calatoriile in timp.

Noah afirma ca autovechiculele electrice vor atinge viteze de circulatie asemenea celor diesel sau pe benzina si multe forme de cancer isi vor gasi antidot.

Intr-un interviu acordat anterior, Noah a sustinut ca sufera de anorexie si are, de fapt, 50 de ani,

insa a luat un medicament de intinerire, care l-a transformat intr-un copil de 25 de ani, scrie Daily Mail.

Predictiile sale au atras un soi de scepticism, asa ca, drept raspuns, acesta a fost de acord sa efectueze un test de detectare a minciunilor in care sa fie filmat, pe care l-a trecut cu brio.

Lasă-ne un comentariu!