Două românce stabilite în Italia au decis să se căsătorească după o relație de 15 ani.

Liliana Crăciun, o femeie de 50 de ani din Brăila, și Ramona Dinescu, o femeie de 42 de ani din Bistrița, au așteptat mult timp legea care permite căsătoria cuplurilor homose..uale.

Cele două se vor căsători în Nuoro, Sardinia, iar primarul Andrea Soddu va oficia personal ceremonia, informează noizz.ro.

 

 

„Suntem foarte bucuroase ca putem in sfarsit sa facem acest pas, suntem impreuna de cincisprezece ani. Am asteptat mult timp aceasta lege care permite casatoria cuplurilor homosexuale si in sfarsit, iata-ne aici.

Eu, in luna iulie, m-am intors acasa si am facut toate actele, lipsesc doar documentele Ramonei. Am sosit in Sardegna acum zece ani, intai a venit partenera mea, Ramona, care a gasit un loc de munca si a inceput sa lucreze ca asistenta medicala. O luna mai tarziu am decis sa o urmez si am venit si eu.

Aici, in Nuoro, am gasit multi prieteni. Orasul asta a devenit a doua mea casa si aici am decis sa ne casatorim. In tara mea din pacate, nu exista inca nicio legislatie care sa permita casatoriile homos..uale.

Sper ca si acolo se vor decide sa faca acest pas spre civilizatie cat mai curand posibil”, a declarat Liliana, pentru La Nuova Sardegna.

Foto: lanuovasardegna.it

Citeste si: BREXIT: Decizie RADICALĂ în privința pașapoartelor! AFECTEAZĂ SUTE DE MII DE ROMÂNI
Compania britanică De La Rue, specializată în producerea de paşapoarte, a anunţat miercuri că nu va contesta decizia guvernului britanic de a produce în Franţa primele paşapoarte albastre britanice din perioada post-Brexit, un simbol al independenţei pentru mulţi britanici care au susţinut ieşirea ţării lor din blocul comunitar.

Premierul britanic Theresa May a declarat că, de îndată ce va părăsi Uniunea Europeană, ţara sa îşi va schimba actualele paşapoarte, de culoare vişinie şi realizate de firma britanică De La Rue, şi va avea paşapoarte albastre, aşa cum au fost cele dinaintea aderării la UE.

Informaţiile apărute în luna martie conform cărora compania germano-franceză Gemalto a câştigat licitaţia pentru producerea noilor paşapoarte au atras critici din partea unor politicieni şi a presei britanice, compania britanică De La Rue anunţând la acea vreme că va contesta decizia.

La finalul lunii martie, Ministerul de Interne britanic a precizat că organizează o competiţie corectă şi deschisă pentru a fi sigur că rezultatul final este un produs sigur şi de înaltă calitate.

”Nu solicităm ca paşapoartele să fie fabricate în Marea Britanie. Şi în prezent o parte a paşapoartelor necompletate sunt fabricate peste hotare şi nu există niciun motiv operaţional sau de securitate pentru care acest lucru să nu continue”, a explicat o purtătoare de cuvânt a ministerului.

În prezent, aproximativ 300.000 de cetăţeni români trăiesc în Marea Britanie. Autorităţile române dau asigurări că drepturile acestora rămân pe deplin garantate după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

 

Vezi si: Klaus Iohannis i-a ÎNFURIAT pe EVREII din Europa: ”Limbaj sinistru. Declanșează semnale de alarmă”
Președintele Asociației Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin, s-a sesizat, vineri, după ce președintele Klaus Iohannis a făcut aluzie la anumite “înțelegeri secrete” dintre Liviu Dragnea și evrei.

Rabinul Margolin, a cărui organizație de la Bruxelles reprezintă evreii de pe întregul continent, a avertizat că șefii de stat ar trebui să evite utilizarea unui astfel de limbaj „greu, cu conotații, subtil sinistru”.

„Indiferent de protocoalele stabilite și de nemulțumirea evidentă a președintelui că nu au fost respectate, aș îndemna la reținere și prudență privind folosirea unui astfel de limbaj de către şefii de stat.

Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna ușoară și suntem pregătiți, în acest context, să oferim președintelui beneficiul îndoielii. Dar folosirea unui astfel de limbaj, încărcat cu conotații și subtilităţi sinistre, poate fi folosit de elementele dubioase din societate și, în mod firesc, declanșează semnale de alarmă în rândul comunității evreiești”, a declarat Rabinul Menachem Margolin pentru Qmagazine.

Klaus Iohannis a făcut referire la ”înțelegeri secrete” pe care este posibil ca Liviu Dragnea să le facă ”cu evreii”, în vizita în Israel. Președintele a criticat secretomania în care s-a organizat vizita lui Dăncilă și Dragnea în Israel și a subliniat faptul că aceștia nu au mandat pentru ceea ce discută în Israel, deci nu vorbesc în numele României.

 

Lasă-ne un comentariu!