Aceste nouă femei au pus bazele unei societăți secrete. Toate își începeau ziua la ora 4 dimineața, pentru a se asigura că familiile lor, inclusiv soții, nu își vor da seama cu ce se ocupau ele de fapt.

Treizeci de ani mai târziu au recunoscut totul față de partenerii lor de viață, lucru care i-a uimit. Acest grup de nouă femei aveau, probabil, cea mai nobilă misiune din lume: să răspândească fericirea și bucuria făcând acte de bunătate față de cei săraci și în nevoie.

Cele nouă femei sunt acum celebre sub porecla de ,,Cele nouă mătuși”, pe când ele, între ele, se consideră surori.

Toate au fost prietene din copilărie și majoritatea au fost crescute de un cuplu cunoscut pentru faptul că făcea mereu bine în comunitatea unde locuiau.

Așa se face că, într-o zi, în timp ce femeile jucau cărți, și-au amintit că femeia care le crescuse obișnuia să facă prăjituri și să le trimită familiilor care aveau pe cineva care se stinsese din viață recent.

Oricând auzea că cineva a decedat, ea se apuca imediat să facă prăjituri pentru cei în viață, pentru a-i consola.

Banii cu care au început au fost banii pe care ,,surorile” îi puteau economisi spălând dingure hainele familiei, în America există tradiția ca hainele să fie spălate la spălătorie. În acest fel puneau deoparte 400 de dolari pe lună fără ca soții să afle ceva.

Ce făceau cu banii? Plăteau în secret facturile văduvelor, cumpărau haine și mâncare pentru copiii care aveau un singur părinte, și făceau prăjituri pe care le trimiteau celor care avuseseră un deces în familie cu un bilet pe care scria: ,,Cineva te iubește!”.

Iată ce povestește una dintre surori: ,,Mergeam cu mașina prin cartierele mărginașe, căutam case unde nu era lumină, ceea ce însemna că li se tăiase curentul, apa, utilitățile. Apoi ne întorceam în aceeași noapte și le lăsam câte un mic pachet.”

Acum, că secretul a ieșit la iveală, soții, despre care credeau că le vor spune să înceteze, au fost uimiți, iar unii chiar la însoțesc în plimbările lor de găsire a celor nevoiași. Acum cele 9 mătuși au o afacere cu prăjituri prin care strâng fonduri pentru a-i ajuta pe săraci.

Una dintre ele, Mary Ellen, spune: ,,Nu toată lumea e atât de norocoasă ca noi, noi ne-am găsit părinți adoptivi care au avut grijă de noi.

Așa că acesta este modul nostru de a da ceva înapoi din ce ni s-a dat. Vrem ca oamenii să știe că cuiva îi pasă suficient de ei pentru a face ceva. Vrem să ne asigurăm că fericirea se întâmplă.”

Viețile acestor 9 femei sunt un exemplu impecabil. Să sperăm că la un moment dat ne vom apropia și noi de modelul pe care ele l-au oferit.

 

Citeste si: 6 lucruri pe care ar trebui să le ții SECRET

Sunt câteva lucruri care merită să fie ținute întodeauna secret. Să vorbești despre ele – oricât de mult ți-ai dori – nu îți va aduce nimic bun.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ții doar pentru tine:

 

1. Nu te lăuda cu activitățile caritabile pe care le-ai făcut. Cea mai mare calitate este să faci fapte bune fără să aștepți recunoștintă. Să vorbești despre aceste gesturi te poate face să pari arogant. Până la urmă, de ce le faci? Din altruism sau pentru a primi apreciere?

2. Nu dezvălui niciodată secrete despre stilul tău de viață. Nu are nici un rost să te lauzi cu informații despre cum merge dieta ta, despre faptul că îți place să dormi dimineață până târziu sau despre relațiile tale intime.

Dacă vorbești cu ceilalți despre aceste lucruri doar pentru amuzament, atunci chiar nu are rost să le faci publice. Nevoia de îi impresiona pe cei din jur și de a fi lăudat este un semn de dezechilibru emoțional.

3. Un alt lucru care merită să fie ținut ascuns sunt acele momente când ai dat dovadă de curaj sau eroism. Cu toții trebuie să facem față, zi de zi, diverselor provocări ale vieții, atât cu lumea exterioară cât și cu cea interioară, cu gândurile noastre.

4. Nu impărtăși niciodată viziunea ta despre Univers, despre viață, religie și moarte. Este doar punctul tău de vedere, nu adevărul absolut, obiectiv. Foarte rar cineva va avea vreun avantaj de pe urmă filosofiei tale de viață.

5. Nu folosește la nimic să vorbești cu alții despre conflictele sau problemele care sunt în familia ta. Cu cât divulgi mai puține lucruri, cu atât ești mai puternic. Asemenea probleme se rezolvă întotdeauna în intimitatea casei tale. Cu cât te plângi mai mult unor persoane din afară, cu atât mai greu îți va fi să îți revii.

6. Nu vorbi despre lucrurile urâte pe care ceilalți le-au spus sau făcut. Așa cum îți murdărești hainele, îți poți murdări sufletul și mintea.

Persoana care povestește cu lux de amănunte, de îndată ce a ajuns acasă, toate lucrurile mărunte, prostești pe care le-a auzit nu este cu nimic mai diferită și mai bună de aceea care uită să își scoată pantofii după ce a trecut pragul ușii.

Lasă-ne un comentariu!