Dacă te numeri printre persoanele care consumă banane, atunci trebuie să știi câteva lucruri șocante despre acest fruct. Oricine trebuie să le cunoască.

Dacă ești iubitor de banane, trebuie să știi aceste lucruri

Combat depresia. Bananele sunt o sursă de triptofan, care se transformă în serotonină. Aceasta dă o stare de bine.

Bananele dau energie. După ce depui efort intens în timpul antrenamentului, atunci bananele îți dau un plus de energie.

Două banane sunt suficiente pentru a da energia de care ai nevoie. Acestea pot fi consumate după ce faceți sport, pentru că ajută la menținerea neivelului de zahăr în organism.

Acest fruct combate crampele musculare. Dacă vei consuma acest fruct, atunci trebuie să știi că te va ajuta să combați crampele supărătoare.

Mai ales dacă acestea apar în timp ce faci sport. Cu ajutorul acestui fruct vei scăpa și de crampele musculare apărute ăn timpul nopții.

Bananele sunt o sursă importantă de calciu. Astfel, au rolul de a asigura sănătatea oaselor.

Bananele dau o stare de bine. Se pare că persoanele care consumă banane sunt mai fericite.

De asemenea, dacă vei consuma acest fruct, atunci sindromul premenstrual nu va mai fi atât de supărător ca înainte. Asta pentru că în urma consumului de banane mușhii se relaxează.

Bananele reduc inflamațiile. Dacă apar umflături în anumite zone ale corpului, atunci bananele le pot reduce.

Un alt lucru important de știut este acela că bananele au rolul de a reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2.

În plus, te ajută să slăbești.

Bananele sunt o sursă importantă de fier. Astfel, dacă vei consuma acest fruct, nu vei avea probleme precum anemia sau probleme legate de circulația sângelui.

Aceste fructe sunt o sursă importantă de potasiu. Potasiul are rolul de a reduce tensiunea arterială. În plus, datorită acestuia, sunt prevenite problemele de la nivelul rinichilor.

În banane se găsesc pectine. Ajută digestia și înlătură toxinele din oranism.

În banane se găsesc antioxidanți. Astfel, te ajută să scapi de radicalii liberi.

La ce sunt bune cojile de banane fierte

Te-ai întrebat la ce ar fi bune cojile de banane fierte? Despre banană se știe că are o serie de nutrienți și minerale esențiale și este unul din alimentele recomandate de medici pentru copii, imediat după ce mamele renunță la alăptat.

La ce sunt bune cojile de banane fierte

Unul dintre trucurile mai puțin știute este fierberea cojilor de banane. Acest ceai de banane este eficient în combaterea anxietății și regenerează celulele după o zi obositoare de muncă. Ceaiul este bogat în potasiu, mineral esențial pentru sănătatea inimii.

Potasiul este un ion activ care se găsește în celule și în afara lor. Concentrațiile potasiului din mediul celular și extracelular influențează în mod pozitiv funcționalitatea inimii.

Deficiența de potasiu poate precipita apariția aritmiilor, iar în miocardil ischemiat, potasiul se găsește în concentrații ridicate.

Ai nevoie de cojile de la două banane la un litru de apă. Lasă cojile la fiert până când oala dă în clocot.

Ceaiul se poate consuma cald, dar și rece. Principala proprietate a acestui tip de ceai este îmbunătățirea funcțiilor inimii precum și regenerarea celulară prin prevenirea oxidării celulare.

Alte proprietăți ale cojilor de banane:

Cojile de banane contribuie din plin la reducerea acneei. Prin simpla frecare cu o coajă de banană a zonei afectate de acnee, tenul va fi hrănit cu nutrienții care îi lipsesc, iar aspectul se va îmbunătăți după câteva zile.

De asemenea, cojile de banane ajută și la îndepărtarea pielii superficiale, uscate, acumulate din cauza excesului de zahăr din organism ori a excesului de sare. Potasiul din coaja de banană ajută și la vindecarea vânătăilor prin simpla frecare a zonei afectate.

Cojile de banane sunt recomandate și pentru a scăpa de hemoroizi. Interiorul unei coji de banană se amestecă cu puțină vaselină, iar pasta rezultată se înmoaie și se aplică pe locul afectat cu ajutorul unui pansament. Durerile se ameliorează după aproximativ 30 de minute.

 

 

 

Lasă-ne un comentariu!