Cel mai TANAR masterand din lume este in Romania! Un copil din Sibiu a dat de „pamant” cu toti PROGRAMATORII de pe continent ! Multi dintre voi nu vor DISTRIBUI ASA CEVA!

Un copil minune din Sibiu a primit o distinctie speciala cu ocazia ceremoniei “Premiile de excelenta Rotary Club Sibiu”. Baietelul a uimit Europa cu talentul sau la programare.

Povestea este cam de necrezut. Cu doi ani in urma, o mamica tinand de mana copilasul ei de 10 ani, a pasit pragul Asociatiei profesionale Swiss Webacademy, pentru a-l inscrie la cursul de Web Designer.

Datorita varstei copilului, directoarea Swiss Webacademy a refuzat la inceput, propunand mamei sale sa mai astepte macar inca doi ani.

Apoi, vazand determinarea copilului, a acceptat inscrierea, sub forma unei incercari, cu conditia ca va intrerupe frecventa la curs daca nu se va descurca.

Astfel, Petru Rogojan s-a inscris in grupa de adulti pentru specializarea de Web Designer, cu miza obtinerii unui atestat achivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d’Ingénieurs).

Dupa mai putin de un an, Petru a devenit unul dintre cei mai bun webdesigneri din grupa lui.

Proiectul sau a fost realizarea site-ului pentru Palatul Copiilor din Sibiu (www.palatulcopiilorsibiu.ro). Site-ul realizat de el a devenit cel oficial. Iar Petru a devenit cel mai tanar atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile.

Anul urmator, Petru s-a inscris la cursul de Web Programmer.

La doar 11 ani a inceput sa invete sa realizeze aplicatii cu baze de date web si sa programeze in PhP.

Asadar, a absolvit si a doua parte din primul an ce poate echivala un Masterat Universitar complet, castigand in plus, detasat, locul 1 din clasa sa.

Mai mult, profesorii elvetieni au apreciat ca Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer.

Web-site-ul sau i-a surprins pe toti, fiind vorba de un proiect care propunea o schimbare radicala a prezentarii online si baza de date profesorala a Colegiului National Brukenthal.

Acest site impecabil, creatie a lui Petru, a devenit de doua luni versiunea germana a site-ul oficial al Colegiului.

Citeste si: Petru Rogojan – sibianul care la 12 ani a ajuns masterand la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia
Petru Rogojan, în vârstă de doar 12 ani este pe cale să doboare toate recordurile universitare din Europa, după ce a fost premiat de QEast Software și de unii dintre cei mai renumiţi experți mondiali din domeniul IT, cu ocazia ceremoniei Premiile de excelență Rotary Club Sibiu.

Povestea lui Petre a început acum doi ani când o mămică ținându-şi de mână copilașul de zece ani, a pășit pragul Asociației profesionale Swiss Webacademy, pentru a-l înscrie la cursul de Web Designer.

Datorită vârstei copilului, directoarea Swiss Webacademy a refuzat la început, propunând mamei sale să mai aștepte măcar încă doi ani. Apoi, văzând determinarea copilului, a acceptat înscrierea, sub forma unei încercări, cu condiția că va întrerupe frecvența la curs dacă nu se va descurca.

Astfel, Petru Rogojan s-a înscris în grupa de adulți pentru specializarea de Web Designer, cu miza obținerii unui atestat achivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvețiană de Științe Aplicate Vest-Elveția din Neuchâtel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d’Ingénieurs). După mai puțin de un an, Petru a devenit unul dintre cei mai bun webdesigneri din grupa lui.

Proiectul său a fost realizarea site-ului pentru Palatul Copiilor din Sibiu (www.palatulcopiilorsibiu.ro).

Site-ul realizat de el a devenit cel oficial. Iar Petru a devenit cel mai tânăr atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile. Anul următor, Petru s-a înscris la cursul de Web Programmer. La doar 11 ani a început să învețe să realizeze aplicații cu baze de date web și să programeze în PhP.

Așadar, a absolvit și a doua parte din primul an ce poate echivala un Masterat Universitar complet, câștigând în plus, detașat, locul 1 din clasa sa. Mai mult, profesorii elvețieni au apreciat că Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer.

Web-site-ul său i-a surprins pe toți, fiind vorba de un proiect care propunea o schimbare radicală a prezentării online și baza de date profesorală a Colegiului National Brukenthal.

Acest site impecabil, a devenit de două luni versiunea germană a site-ul oficial al Colegiului (www.colegiulbrukenthal.ro).

În afară de aprecierile Directorului Colegiului, cea mai emoţionantă mărturisire a fost scrisă de Max Klaus, fondator și director adjunct al Serviciul Federal Elvețian de cooperare public-privat în domeniul criminalității informatice:

„Ca și fost web designer independent, înainte de a mă alătura Confederației Elvețiene, consider că mă pot pronunța în privința muncii lui Petru. Și pot spune că, în mod deosebit site-ul web al Colegiului Brukenthal este foarte bine structurat. Nici nu am avut idee că un băiat de 11 ani poate crea un astfel de site web”.

Lasă-ne un comentariu!