Acum se vede clar cata dreptate avea Ceausescu cand a fortat industrializarea Romaniei chiar cu sacrificarea bunastarii populatiei si

chiar cu sacrificarea propriei vieti si cat de iresponsabili au fost cei care timp de 20 de ani au deschis larg portile capitalurilor straine.

Bancile si multinationalele urmand logica profitului maxim nu au dat Romaniei decat locuri de munca prost platite, expatrierea integrala a profiturilor, sugrumarea concurentei

autohtone, transformarea tarii intr-o piata de desfacere. N-am invatat nimic din lectiile istoriei.

Capitalurile straine nu vin intr-o tara subdezvoltata sa o dezvolte, ele vin sa faca profit maxim,

adica sa spolieze si sa jefuiasca, iar cand nu mai e nimic de luat se retrag informeaza fluierul.ro.

Daca aceste capitaluri ar contribui la iesirea din subdezvoltare atunci nu ar mai exista exista tari subdezvoltate.

Departe de a contribui la dezvoltare, capitalurile straine intretin subdezvoltarea, o alimenteaza prin

concurenta ucigatoare care o fac industriilor nationale, prin distrugerea monedelor locale, prin promovarea coruptiei pentru a-si inlesni interesele.

Desi suntem in Europa din punct de vedere geografic ca profil economico-social ne indreptam spre America-latina sau Africa.

Vechii liberali isi dadeau foarte bine seama de asta cand au lansat lozinca „prin noi insine”.

Acum Romania se confrunta cu o dubla indatorare, indatorarea statului la FMI si indatorarea populatiei la bancile occidentale.

Ceausescu dupa ce a platit datoria externa a Romaniei a modificat constitutia in sensul ca a interzis contractarea de noi datorii.

Stia el ce stia! Personal nu cred ca exista iesire pentru Romania in actuala conjunctura geopolitica.

Ceausescu ne-a lasat mostenire un stat la cheie: fara datorii, cu o industrie puternica, o agricultura irigata si intensiva.

Noi in douazeci de ani am pierdut totul, inclusiv independenta statului. Tara s-a depopulat, patru milioane de oameni lucreaza in strainatate, s-a inglodat in datorii insurmontabile.

Iliescu, asasinul soţilor Ceauşescu şi ‘artizanul’ ruinarii României!

Istoria trebuie sa consemneze adevarul despre INVOLUTIA ‘89 din Romania! In aceasta ordine de idei trebuie afirmat

adevarul despre faptele si activitatea lui Ion Iliescu in contextul evenimentelor din 1989 si in ceea ce a urmat pentru Romania incepind de atunci.

– Asadar, ce-a facut ION ILIESCU? Iliescu a acaparat puterea in 1989. – Ce-a mai facut Iliescu?

Iliescu a implementat in Romania CAPITALISMUL. – De ce CAPITALISMUL? Pentru ca Iliescu vroia puterea si pentru ca boborul striga ‘Jos comunismul!’

Dar si pentru ca regimurile comuniste din Europa de Est au fost maturate de la putere prin tradarea cauzei comuniste de catre Mihail Gorbaciov.

Totusi, intr-o prima faza Iliescu ar fi incercat sa conserve sistemul comunist cu gindul, poate, sa-l reformeze pe model iugoslav, chinez, perestroika .

Dar si-a dat seama imediat ca fusese foarte naiv pentru ca tavalugul prostiei, atit la nivel local cit si international, se pusese in miscare si l-ar fi facut foita de tigare.

Gorbaciov tradase cauza comunista, iar in Romania populatia analfabeta politic si moral a tzarii vroia CAPITALISM!

Se striga ‘Jos comunismul! – Ce-a mai facut Ion Iliescu? Iliescu a transformat protipendada benigna si constructiv utila a regimului comunist intr-o OLIGARHIE CAPITALISTA maligna, vorace, predatoare si parazitara! –

Ce-au mai facut Iliescu si ‘oamenii’ lui? Ei au debilizat, distrus, fagogizat si devalizat economia romaneasca.

– DE STIUT SI FOARTE, FOARTE IMPORTANT! – Romania avea o SITUATIE ECONOMICA EXCELENTA in 1989!

Bunurile alimentare si industriale lipseau de pe rafturile magazinelor nu pentru ca economia romaneasca nu le producea, ci pentru ca se exporta totul!

Exista insa prejudecata in mintea populatiei cum ca penuria s-ar fi datorat falimentului economiei comuniste a tzarii. ABSOLUT FALS!

Tara muncea si intregul potential al tarii era utilizat din plin! Insa BUNURILE SE EXPORTAU! De facto Iliescu ar fi putut sa sisteze inca din primele zile ale loviturii de stat un, sa zicem,

25% din alimentele si bunurile industriale de larg consum ce se exportau si rafturile magazinelor s-ar fi umplut cu bunuri de cea mai buna calitate si pe care, pentru ca noi eram cei ce le produceam,

si la preturile echitabile ce se practicau in economia comunista a tzarii, tot romanul si-ar fi putut permite sa le cumpere.

Insa Iliescu n-a facut acest lucru de bun simtz elementar. De ce nu l-a facut? – Ce ‘haz’ ar mai fi avut ‘Revolutia’ din care Iliescu a ‘emanat’?

Cum ar mai fi putut fi ‘justificata’ asasinarea sotzilor Ceausescu daca s-ar fi aratat adevarul despre economia romaneasca in stare excelenta a hulitului ‘dictator’ Nicolae Ceausescu? –

S-au facut atunci simtite niste ameliorari cu ‘pipeta’ ale aprovizionarii populatiei. Si se tot zicea ca’s din ‘ajutoare din strainatate’ marafeturile pentru ca tzara ‘nu are’.

Exporturile s-au continuat insa, dar visteria tzarii nu mai apartinea, ca pe vremea lui Ceausescu, tarii, ci a devenit casa de bani personala a oligarhiei ce avea sa fie golita in

scurt timp de cele 8 miliarde $ acumulate dupa plata datoriei externe de economia Romaniei condusa de Nicolae Ceausescu.

Visteria Romaniei nu mai contine demult nici un ban, ci o gaura, frauda, de 40 miliarde Euro datorii contractate de OLIGARHIA CAPITALISTA in numele tzarii si fraudati.

Datorii care continua sa creasca in ritm ametitor si la care economia romaneasca ruinata si devalizata nu este in stare sa plateasca nici macar dobinzile.

Obiectivele industriale ale tarii care n-au fost total decimate si au trecut in posesia oligarhiei produc profituri care umplu buzunarele oligarhiei si care se depun in banci

elvetiene si occidentale, tzara alegindu-se din munca muncitorilor romani aflati in sclavaj doar cu ‘praful de pe toba’!

Memorialul durerii jefuirii si distrugerii Romaniei s-a derulat incepind de la INVOLUTIA din 1989 si se continua pina astazi.

Tzara nu se afla astazi doar intr-un tunel la capatul caruia nu se vede nici o luminita, ci in ABIS!

Lasă-ne un comentariu!