Mesajul unui tânăr, pe nume Josh Streeter, din Florida, SUA, a emoționat întreg mapamondul.

Bărbatul și iubita lui, Ariana Ward, așteptau venirea pe lume a primului lor copil, iar Josh, uluit de chinul, dar și clipele minunate, prin care trece o femeie însărcinată, a postat pe

pagina lui de Facebook o scrisoare pentru toți bărbații care se pregătesc să devină tătici, în care le spune tot ce a învățat el din această experiență și cum ar trebui să-și trateze partenerele.

Cuvintele lui i-a emoționa pe cititori, iar scrisoarea acestuia s-a viralizat în mediul online, fiind share-uit de zeci de mii de ori.

Iată mesajul bărbatului

“Sarcina iubitei mele este cea mai tare experienţă pentru mine. Am învăţat multe lucruri pe care credeam ca le ştiu deja.

Îţi dă frustrare, nervi, dar te face să iubeşti din ce în ce mai mult, să îţi pese mai mult decât oricând, îţi dă răbdare şi te învaţă ce e acela respect. Acum văd sarcina cu alţi ochi.

Este multa “muncă”, dar este şi un moment foarte emoţionant. Fiecare secundă din această perioadă contează.

Sarcina a preluat controlul asupra corpului logodnicei mele. E stresată, are dureri, merge des la baie, are greţuri toată ziua.

Le doare, obosesc, devin emotive şi nu ştiu să îţi spună de ce. Dar aici intervii tu. Fă-o să înţeleagă că nu este nicio problemă dacă plange, dacă se supără, dacă se enervează sau

începe să râdă în hohote ca din senin. Fă-o să se simtă o regină. Pentru ca în burtica ei se dezvoltă o viaţă, iar pentru mine asta este incredibil.

Dă-i motive să zâmbească în fiecare zi. Începe să se vadă altfel atunci când se priveşte în oglindă, hormonii ei o iau razna, se îngraşă.

Atunci va avea impresia că îşi pierde din frumuseţe. Adevărul este ca în perioada asta e mai frumoasă ca niciodată.

Ca un viitor tată şi un logodnic căruia chiar îi pasă, pot să spun cu mâna pe inima că asta e cea mai bună şcoală. Fii acolo când are nevoie.

Fii tatăl copilului ei de care are nevoie. Iubeşte-o şi reaminteşte-i cât de frumoasă este.

Este cea mai frumoasă experienţă prin care am trecut. Am învăţat multe despre mine. Am învăţat prin ce trec femeile. Vă respect enorm.

Acum văd sarcina cu alţi ochi de când am ajuns să fiu şi eu implicat în asta. Asta este cea mai bună şcoală pe care o poate face un bărbat”, a scris tânărul.

Josh și iubita lui sunt acum părinții unui băiețel superb, de care sunt foarte mândri.

Există pe lumea asta și oameni cu inimă mare! Iată ce i s-a întâmplat unei tinere care vorbea cu mama ei la telefon și îi spunea că nu mai are niciun ban

Scenă clasică: fiica, studentă în ultimul an, vorbește cu mama la telefon și îi spune despre problemele ei cu banii. Mama nu o poate ajuta.

Au fost trimiși deja niște bani – e adevărat, foatre puțini, 35 de lire sterline, adică circa 40 de euro –

pe card, dar din cine știe ce motiv, nu au ajuns. De înțeles frustrarea fetei, disperarea, lacrimile și resemnarea.

Nici nu mai contează unde a avut loc o asemenea scenă: la noi sau aiurea. Pentru corectitudine, merită însă menționat că totul s-a întâmplat în metrou, la Londra.

Fata este Ella Johannessen și este studentă în ultimul an la Leeds Beckett University. Pentru că, în ultimul an, studiul îi ocupă mai mult timp decât până acum,

fiind vorba și de un an decisiv, fata a fost nevoită să renunțe la job-ul său part-time. A ajuns însă într-un impas cu banii.

Un anonim generos
Acesta era subiectul dezbătut de mamă și fiică în tren. Discuție auzită de un alt pasager, care a ales să ajute discret, fără ca tânăra de 23 de ani măcar să știe. După discuția cu mama sa, Ella a adormit, timp de jumătate de oră. În acest timp, omul cu inimă mare i-a așezat în poală, sub un șervețel, 100 de lire sterline (echivalentul a 141 de dolari). Și a plecat la fel de discret cum s-a apropiat de ea.

Inutil de descris surpriza și fericirea fetei, atunci când s-a trezit. A fost ca și cum Dumnezeu însuși i-ar fi făcut un cadou.

”Am început să plâng, pentru că am fost extrem de recunoscătoare pentru bunătatea arătată de cineva care nici măcar nu mă cunoaște”, povestește tânăra.

”După 18 luni oribile, timp în care mi-am pierdut tatăl și ambii bunici din partea lui, mi s-a arătat că există bunătate și că există și oameni buni pe lumea aceasta”,

a scris Ella pe Facebook, postând și o fotografie cu banii acoperiți parțial de șervețel, poză făcută cu telefonul mobil imediat ce s-a trezit.

Fără a-l cunoaște pe binefăcătorul ei, fata a lansat în mediul virtual mesajul, cu speranța că acesta va ajunge, într-un final, și la el.

”Voi duce mai departe această bunătate. Vreau să-i spun <<mulțumesc>> persoanei care mi-a făcut acest cadou, sper că va vedea mesajul meu”, a mai scris student pe rețeaua de socializare.

În semn de apreciere pentru un astfel de gest, fata a promis că va face mulncă voluntară în folosul comunității, pentru a întoarce binele primit.

 

Lasă-ne un comentariu!