Intr-un studiu din 2014, Dr. Penny Kris Etherton a explicat faptul ca simpla consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantitati mici de ulei de nuca de patru ori pe saptamana

poate reduce riscul de boli cardiace cu pana la 30%. O frecventa si mai mare de consum reduce aceste riscuri chiar cu 40%!

Studiul a constatat o reducere „semnificativa” a colesterolului rau si o imbunatatire clara a flexibilitatii vaselor sanguine.

Aceste proprietati asigura o mai buna circulatie a sangelui chiar si la numai patru ore dupa consumul de nuci decojite sau ulei de nuca.

Studiul sugereaza ca un consum regulat de nuci ar oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor cardiovasculare, noteaza secretele.

Cercetatorii au administrat patru tratamente diferite unui numar de 15 participanti cu colesterol ridicat.

Primul tratament a constat in doi pumni de nuci decojite (85 g), cel de-al doilea in 6 grame de pielite de nuci,

cel de-al treilea in 34 g de miez de nuca degresat, iar ultimul in trei linguri (51 g) de ulei de nuca.

1 pumn = 7 nuci intregi sau 14 jumatati de nuca

Cercetatorii au monitorizat raspunsurile fiziologice ale subiectilor la intervale de 30 de minute, o ora, doua ore, patru ore si sase ore.

Potrivit rezultatelor, chiar si o priza unica de ulei de nuci, continut in mod natural si de miezul de nuca, a imbunatatit vizibil functionarea vaselor sanguine la patru ore dupaconsum.

Cu alte cuvinte, consumul zilnic a numai doi pumni de nuci ar putea oferi protectie pe termen lung impotriva bolilor grave de inima.

Se speculeaza ca pielitele miezului de nuca ar contine cea mai mare cantitate de antioxidanti, adica intr-o proportie mai mare chiar si decat miezul de nuca in sine.

Nucile sunt bogate in nutrienti si contin substante sanatoase precum: acizi grasi Omega-3 si Omega-6, mangan, cupru, zinc, fosfor, magneziu, fier, tanin, vitamina B6 etc.

Beneficiile de sanatate ale ananasului

Ananasul este un fruct tropical bogat in vitamine, enzime si antioxidanti. Acesta poate ajuta la stimularea sistemului imunitar,

consolidarea sistemului osos, precum si in caz de indigestie. De asemenea, in ciuda gustului dulce, ananasul are un continut scazut de calorii.

Ananasul este un membru al familiei bromeliaceae si una dintre putinele bromelii care produc fructe comestibile, potrivit departamentului de biologie de la Union Country College.

Avantajele nutritionale ale ananasului sunt la fel de fascinante ca si anatomia lor. “Ananasul contine cantitati mari de vitamina C si mangan”. Pe langa asta, ananasul mai

contine de asemenea cantitati mari de tiamina, o vitamina B care este implicata in productia de energie in organism.

Beneficii de sanatate

Oase puternice

Acest fruct contine aproximativ 75% din doza zilnica de mangan, care este esential pentru dezvoltarea oaselor si tesuturilor conjunctive puternice.

Un studiu din 1994 a sugerat ca manganul, impreuna cu alte minerale, poate fi util in prevenirea osteoporozei la femeile aflate in post-menopauza.

 

Ochi sanatosi

Ananasul poate ajuta la reducerea riscului de degenerescenta maculara, o boala care afecteaza ochii o data cu inaintarea in varsta.

 

Digestie

Ca multe alte fructe si legume, ananasul contine fibre vegetale, ceea ce este esential pentru mentinerea sanatatii intestinelor.

Dar, spre deosebire de multe alte fructe si legume, ananasul contine cantitati semnificative de bromelaina, o enzima care descompune proteinele, ajutand astfel digestia.

Locuiești la sat și vrei să faci bani frumoși? Iată 5 lucruri pe care le poți face ca să scapi de sărăcie

De la pregătirea dulcețurilor din flori până la creșterea animalelor din rase tradiționale, satul românesc îți oferă destule posibilități de câștig. Numai să le vezi și să te apuci de treabă, înaintea altora.

Uite doar cinci moduri în care poți să faci bani frumoși fără să pleci din sat:
1. Cumpără-ți o drujbă și taie lemne

Satul e plin de vârstnici care nu-și mai pot vedea de gospodărie, ca în tinerețe. Aceștia îi plătesc pe oamenii care sunt în putere ca să le taie lemne pentru iarnă.

Prețul unei singure zile de muncă ajunge și la 70 lei. N-o să faci avere, dar ai putea, totuși, câștiga bani frumoși din treaba asta.

Ai nevoie însă de drujbe de calitate, care te-ar scuti de chinul despicatului lemnelor cu toporul.

Când îți alegi drujba, bine ar fi să știi dinainte unde și cât o vei folosi. Găsești tot ce trebuie să știi într-un astfel de ghid complet pentru alegerea uneltei.

Ține-te de treabă și în zece zile ți-ai scos banii dați pe drujbă.

  1. Crește porci din rase care sunt căutate pentru carnea lor

Există rase de porci care îți pot aduce venituri bune chiar dacă – sau tocmai pentru că – sunt crescute în regim gospodăresc.

Mangalița e una dintre acestea. E o rasă ungurească, rezistentă la boli. Întrebă orice crescător și îți va spune că animalele se pot întreține cu un minimum de cheltuială.

Bani poți face, însă, de pe urma acestor porci. O scroafă matură, de 60 de kilograme, se vinde și cu 1.200 lei. Purceii abia înțărcați se dau cu 200 lei fiecare.

  1. Prepară oțet și dulceață din trandafiri

Cultivă trandafiri și îmbogățește-te. Oțetul obținut din această floare se dă cu 140 lei litrul.

Borcanul de 200 de grame de dulceață de trandafiri valorează 15 lei. Și tot cam atât costă și litrul de sirop.

Pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați poți cultiva în jur de 1.200 de butași de trandafiri.

Din recoltă, poți obține până la 10.000 de borcane de dulceață, 5.000 de sticle de sirop sau 3.000 de sticle de oțet.

Ai putea câștiga, deci, cam 220.000 de lei pe an.

  1. Culege și vinde plante medicinale

Producătorii de tratamente naturiste cumpără plante medicinale recoltate din flora spontană.

Spre exemplu, gălbenelele, pe care poți să le culegi până la finele lunii, se dau și cu 25 lei kilogramul.

Polenul de trandafir sălbatic, extras din măceșe, se vinde cu 110 lei kilogramul. Iar dacă n-ai răbdare să le mai scoți polenul, măceșele le poți vinde și proaspăt recoltate, cu 1,5 lei pe kilogram.

  1. Fă-te apicultor

Piața produselor apicole din România nu și-a atins încă apogeul. Lucrul cu albinele nu este atât de complicat pe cât ai crede, trebuie doar să urmezi niște reguli stricte. O să le înveți.

Dacă n-ai mai lucrat în apicultură, începe cu doar câțiva stupi. Pe măsură vei învăța, te vei putea ocupa de mai mulți, îți vor spori și câștigurile.

O fermă apicolă cu 70 de stupi, spre exemplu, îți aduce un profit de circa 2.000 lei, pe lună.

Cu câteva idei bune, poți să faci bani frumoși, la sat. Secretul este să afli pentru ce ar fi oamenii dispuși să te plătească. Apoi, nu îți mai rămâne decât să te apuci de treabă.

Lasă-ne un comentariu!