Concurența dintre europeni și americani este cunoscută și de-a lungul timpului au existat dispute pe diverse teme.

Americanii afirmă că sunt cei mai buni prieteni, în toate, motiv pentru care europenii au spus mereu despre ei că sunt mult prea naționaliști, ignoranți, pentru că nu-i interesează absolut nimic de alte națiuni, nici măcar localizarea lor pe hartă.

„Americanii încearcă să plaseze țările europene pe hartă”– așa este denumită suita de fotografii, fără să fie făcute precizări suplimentare despre identitatea, vârsta sau ocupația persoanelor care au încercat să localizeze pe harta Europei statele componente.

O parte din persoanele care au luat parte la acest test au descoperit carențele mari la geografie cu un simț ascuțit al umorului, însă unele din hărți aproape că te fac să plângi când realizezi că acele persoane nu au nici măcar cunoștințe minime în domeniu.

Unul din cei care au luat parte la test a reușit să localizeze Franța, Spania și Rusia, după care a scris mare, în mijlocul hărții. „Pur și simplu nu am nicio idee. Îmi pare rău”. În acest caz este de apreciat sinceritatea.

Altcineva a plasat câteva țări în mări și Oceanul Atlantic.

Un alt elev a recunoscut că nu știe și că „sunt un idiot”, iar aceste cuvinte le-a completat chiar pe locul în care este România.

Ne-a atras atenția în mod deosebit harta unui american care a plasat Australia în Eruopa, în locul Poloniei, a „inventat” țări precum Vestul Gemaniei, Euro Disney, Varșovia, după care a încercuit Europa Centrală și de Est și a scris: „Transilvania, locul de unde este Borat”.

S-a urcat în avion și a dat fiecărui pasager o bancnotă. Nu erau mulți bani, dar oamenilor tot nu le venea să creadă. Abia când a explicat de ce a făcut-o, un avion plin cu oameni a început plângă. Ce i se întâmplase bărbatului

Ceva excepțional s-a petrecut în timpul unui zbor cu destinația New York, al companiei Southwest Airline. Toți pasagerii au avut parte de o surpriză neașteptată din partea unui călător la fel ca ei: toți au primit câte o bancnotă de doi dolari. Deși nu era o sumă uriașă, abia când au aflat motivul au fost cu adevărat afectați de gest.

Cea care a povestit totul este Natalie Gunderson, unul dintre pasageri, iată cum s-a întâmplat totul, spus prin cuvintele ei:

În timpul zborului companiei Southwest către New York, din seara asta, se afla și un bărbat care a primit o bancnotă de 2 dolari de la tatăl lui, când avea 16 ani. Tatăl lui i-a spus atunci: „Atâta timp cât o să îi păstrezi, nu o să fii niciodată sărac”.

În seara aceasta, bărbatul și-a onorat tatăl și a dat tuturor pasagerilor acestui zbor (aproape plin) câte o bancnotă de 2 dolari, pentru a nu fi niciodată săraci.

El a vrut doar să răspândească iubire. Oamenii buni fac lucruri bune.

Postarea a devenit virală pe Facebook primind peste 50 de mii de reacții, acest om tocmai își pierduse tatăl și o lume întreagă a fost emoționată de gestul lui simbolic. Nathalie a și fotografiat pasagerii, care au în mână bancnotele. Ea spune că faptul că așa ceva încă se mai întâmplă ,,printre toate rahaturile care se petrec în lume” e un semn foarte bun. Poate mai avem o șansă, ca specie?

Lasă-ne un comentariu!