Buna, tuturor. Cu toții suntem martori de circa 10 zile al hărțuirea românilor si in general a străinilor rezidenți in Italia, pe tema mașinilor cu care circulăm. Suntem numiți ”furbeti”, descriși a fi infractori , răufăcători, fără să ne fie adusă nicio dovada in acest sens, prin care să ni se arate sau demonstreze ce lege am fi încălcat.

Suntem acuzați ca circulam cu mașini cu număr de înmatriculare străin in mod premeditat pentru a nu plăti radare si amenzi de circulație , bollo si asigurări italiene. Dar nu se aduce nicio dovada in acest sens, nu se analizează in profunzime cauzele si motivele care au dus la situația din prezent.

Atâta timp cât toți cei care ne denigrează prin publicațiile italiene sau in mass media in general si nu prezintă nicio dovada oficială , afirmațiile lor rămân doar niste presupuneri nefondate.

Pentru acest motiv am decis sa explic care este de fapt realitatea oficială, realitate care reiese pe baza actelor oficiale care sunt de partea noastră. Deci trebuie sa discutam cu actele in mana, nu cu presupuneri refulate din frustrări sau rasism ale unuia sau ale altuia.

Ma voi referii la noi, romanii, care ne putem încadra in următoarele categorii principale:

Rezidenți, majoritatea sub un an care circula cu mașini care sunt proprietatea lor , înmatriculate pe numele lor, in țară. Putini mai circula cu mașini înmatriculate pe numele lor după un an de rezidenta întrucât contravenea vechii legi.

Rezidenți care circula cu mașini împrumutate , deci care nu sunt proprietatea lor , înmatriculate pe numele altor persoane din Romania, care nu au rezidenta in Italia.

Rezidenți care circula cu mașini împrumutate , care nu sunt proprietatea lor , înmatriculate pe numele altor persoane din Romania, care au rezidenta si in Italia. E discutabila situația celor care se încadrează in aceasta categorie întrucât legea veche era neclara si interpretabila, așa cum sunt de altfel foarte multe legi, după cum bine știm!

Voi trata a doua categorie in care se încadrează majoritatea dintre noi.

Repet, sa discutam cu actele oficiale pe masa!

Majoritatea romanilor circulam in Italia cu mașini împrumutate, mașini care conform actelor de înmatriculare pe care noi le prezentam la orice control, acte care sunt oficiale si general recunoscute in toate statele UE, reiese ca proprietarul mașinii este o alta persoana , diferita fata de șoferul care este oprit, o persoana deasemenea străina , care nu are rezidenta in Italia.

Conform certificatului de înmatriculare in care e trecut proprietarul, diferit fata de șoferul oprit. Cum proprietarul nu are rezidenta in Italia atunci rezulta ca nu poate avea nici o obligație de a înmatricula mașina respectiva in Italia. In privința șoferului , apare ca rezident in Italia si conform legii ar avea datoria sa își înmatriculeze mașina proprietate personala in Italia.

Insa, sa nu pierdem din vedere ca in momentul când este oprit, șoferul conduce o mașină care nu este proprietatea sa, ci este împrumutată. Deci , in aceste condiții modificările legislativ ale articolelor din Codice della strada , sunt absurde, lipsite de logica, un abuz si ilegale , întrucât nu poți cere unei persoane rezidente in Italia sa înmatriculeze in Italia o mașina care nu este proprietatea sa.

Practic , prin noile reglementari statul italian ne cere sa facem o ilegalitate , sa înmatriculăm in Italia o mașina care nu e proprietatea noastră , care aparține altei persoane nerezidenta in Italia , care nu are nici o obligație de a înmatricula mașina aici si nici nu își manifesta dorința sau acordul in acest sens.

Va supun atenției faptul ca in nici un stat din UE nu e interzisa împrumutarea unei mașini intre doua persoane private. Majoritatea dintre romani au si un document oficial care atesta faptul ca proprietarul legal a împrumutat mașina șoferului cu buna știință si voință, contract de comodat sau procura.

Deasemenea , permisele de conducere romanești sunt general valabile si recunoscute in toate statele UE, inclusiv in Italia. Atâta timp cât conduci o mașina care corespunde categoriei pentru care ai permis de conducere valabil, este un abuz ca statul italian sa îți interzică sa o conduci pe criteriul numărului de înmatriculare , dacă este italian sau străin. Permisul de conducere este emis pentru a conduce mașini cu orice număr de înmatriculare.

Totodata, mașina este o forma de proprietate privata. Proprietatea privata este garantata prin Constituție si in Romania si in Italia. Conform legislației in vigoare, proprietatea privata da dreptul proprietarului sa dispună după bunul plac, după cum dorește si crede de cuviință de bunul sau, in cazul nostru, de propria mașină.

Pe cale de consecință proprietarul mașinii are tot dreptul sa împrumute mașina sa cui dorește si pe cât timp dorește. Este dreptul sau, garantat de Constituția României , cât si de Constituția Italiei. NU exista nicio lege care sa îți îngrădească acest drept!

NU trebuie sa uitam nici principiul care sta la baza UE, si anume ca libera circulație a persoanelor si bunurilor , adică si a mașinilor , este garantata pe tot teritoriul UE. In concluzie , pe baza tuturor acestor considerente expuse mai sus, sper ca am explicat pe înțelesul tuturor ca noi, străinii nu încălcam nicio lege.

Faptul ca încadrându-ne in aceasta cale sau situație de fapt perfect legala, pe cale de consecința , mașinile cu care circulam nu intra sub incidenta plații de asigurări la agențiile italiene , sau a bollo-lui, întrucât nu sunt tratate de administrația italiana , nefiind înmatriculate aici si neavând obligația de a fi înmatriculate aici, acest fapt este doar o consecință legala , un avantaj al nostru , intre atâtea alte dezavantaje ale condiției de emigrant.

Atat timp cât Statul italian nu demonstrează cu acte sau dovezi concludente încălcarea vreunei legi de către noi, noile prevederi nu sunt decat un abuz , sunt lipsite de logica si vin in contradicție cu alte legi deja existente, pe cale de consecința aceste modificări ale articolelor 93 si 132 din codul străzii sunt ilegale.

Oricine are un minim de cunoștințe despre cum funcționează Ufficio Motorizazzione Civile , la o simpla citire ale noilor modificări legislative, înțelege ca aceste modificări legislative au fost scrise de o persoana fără competente in domeniu si care nu cunoștea regulamentele deja in vigoare de funcționare ale MOtorizazzione Civile.

Cum poți sa dai o lege in care sa spui ca actele mașinilor străine oprite in trafic si trimise la Motorizazzione spre a fi radiate , cand Motorizazione Civile nu poate radia vehicule cu documente si numere de înmatriculare străine??! Motorizazzione poate radia doar vehicule cu libretto italiano , care sunt administrate si țin de statul italian, si ca sa fiu mai explicit, doar remorcile cu libretto italian, mașinile nu, căci mașinile sunt radiate de alta instituție , si anume Pubblico Roeistro Automobilistico ( cunoscut prescurtat ca PRA).

Cum poți sa spui într-o astfel de lege, ca străinii pot alege sa isi duca masina in tara de origine cu un foglio di via eliberat de Motorizazzione , cand foglio di via nu se eliberează separat , el este eliberat doar pentru a însoți targa di cartone, numărul provizoriu italian, iar Motorizazione poate elibera targa di cartone daor masinilor cu libretto italian, care sunt deja radiate si care mai au revizie valabila.

Motorizazzione nu poate elibera targa di cartone mașinilor cu documente din alte state , pentru ca nu este permis de către regulamentele de funcționare proprii. Acest lucru l-am constatat cu toții când am fost sa ne informam la Motorizazzione.

Referitor la acuzatia ca ne-am inmatriculat masinile in tara ca sa nu platim amenzi , e absurda , nu se urca nimeni la volan cu gândul de a merge cu viteza sau să facă amenzi , pentru simplu fapt ca aceste amenzi oricum vor ajunge la proprietarul mașinii in Romania si asta nu e in interesul nostru, amenda ajungând într-un final tot la cel care a condus.

Italienii acuza faptul ca din cauza ca mașinile noastre au numere străine ei nu le pot găsi ca sa trimită amenzile, ceea ce este fals, realitate este ca angajații italieni din diverse instituții sunt incompetenti si nu stiu sa caute o mașină , nu vor sa isi facă treaba , nu vor sa muncească pentru salariul pe care il primesc , dovada este faptul ca autoritățile din alte state reușesc sa trimită amenzile , cei din Ungaria reușesc , cei din Germania reușesc, cei din Slovenia reușesc s.a.m.d.

Ambasada României a anunțat pe diverse cai , unora dintre noi ne-a trimis înștiințări si prin e-mailuri, ca pe data de 17 decembrie la ora 19 va avea loc o întâlnire cu scop informativ la sediul Ambasadei din Roma cu specialiști oficiali din partea statului italian, la care sunt invitați sa participe si reprezentanți ai asociaților romanești.

Noi nu avem nevoie de informări, mai mult sau mai putin suntem deja informați asupra acestor modificări absurde , abuzive si ilegale, as spune chiar rasiste, noi avem nevoie sa se ceara in numele nostru statului italian sau guvernului italian sa fie anulate aceste modificări legislative pentru motivele pe care le-am enumerat mai sus.

Va rog pe aceasta cale sa vorbiți cu asociații romanești sau cu reprezentanți pe care ii cunoașteți si care vor merge la aceasta întrunire sa prezinte argumentele de mai sus si sa ceara in numele nostru sa fie anulate aceste modificări legislative.

Am înțeles ca si ambasadorul nostru de la Roma a cerut o întrevedere cu miniștrii Salvini si Toninelli. Va rog pe cei care aveți posibilitatea si pârghiile necesare sa transmiteți ambasadorului aceste informații si cereri ale noastre , pentru a ști cum sa pună problema si sa ceara anularea acestor modificări care generează aceste abuzuri împotriva noastră.

Va rog sa distribuiți cât mai mult , in speranța ca informația va ajunge unde trebuie.

Sunt dispus sa merg personal sa susțin cele afirmate mai sus , la Roma , însă nu reprezint nici o asociație si nu știu dacă as fi primit. Va mulțumesc pentru atenție si amabilitatea de a citi.

P.S. Nu fac aceasta postare pentru a primi comentarii din partea celor care sunt frustrati si au dorinta de a muri si capra vecinului, celor care au ales sa isi înmatriculeze mașina cu numere italiene. Acesta postare se adresează celor cu mașini înscrise in tara si care pot veni cu ceva constructiv. Asa ca cei care au de aruncat cu pietre sunt rugați politicos sa se abțină si sa își caute alte surse de divertisment. Mulțumesc.

Nota autorului acestui articol este Rusu Angel

 

Lasă-ne un comentariu!