Organismul nostru este alcătuit din apă în proporţie de 60%, iar pentru a ne păstra sănătatea trebuie să menţinem, zilnic, această proporţie în echilibru.

Majoritatea dintre noi, însă, facem greşeala să consumăm mai multă apă decât organismul nostru are nevoie, fără să ştim că acest obicei este nesănătos de fapt.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem variază în funcţie de organismul nostru. Pentru că fiecare persoană are o greutate diferită, există o formulă care te ajută să afli exact câtă apă ar trebui să bei.

Aportul necesar de apă este de 40ml/kilocorp/zi. De exemplu, dacă greutatea ta este de 55 kilograme, se calculează astfel: 55 kg x 40 ml = 2200 ml.

Atenţie, acest indice se referă strict la apă sau la ceaiuri neîndulcite, ci nu la alte lichide, precum supele şi ciorbele, sucurile, laptele etc.

Medicii ne avertizează că, dacă bem prea multă apă, riscăm să avem probleme cu rinichii, deoarece excesul nu mai protejează astfel organ.

În plus, preciezează experţii, excesul de apă este dăunător şi persoanelor care suferă de retenţie de apă sau de hipertensiune.

Cantitatea de apă ideală în cazul acestor pacieţi trebuie recomandată de medic.

Prin acest raport, specialiştii doresc să le transmită oamenilor că şi apa trebuie băută cu măsură.

Excepţie sunt cazurile în care faci sport sau cazurile persoanelor care se confruntă cu diverse boli.

Cea mai simplă metodă pentru a afla dacă eşti hidratată corespunzător este să îţi verifici urina.

Ţine cont de cât de des mergi la toaletă şi de culoarea urinei tale.Pe de-o parte, dacă urina are culoarea galben deschis,

înseamnă că eşti sufiecient de hidratată. Pe de altă parte, dacă urina este galben închis şi are un miros puternic, înseamnă că trebuie să bei mai multă apă.

Apa calda cu lamaie, bauta de dimineata, te ajuta sa slabesti? Verdictul dat de specialisti

Apa calda cu lamaie pare sa fie o solutie miraculoasa pentru a-ti mentine atat sanatatea, cat si silueta. Dar chiar te ajuta sa arzi caloriile?

Raspunsul este si DA si NU. Lamaile nu contin niciun elixir care topeste grasimile si te ajuta sa slabesti peste noapte, insa in toata aceasta poveste exista si un sambure de adevar.

Apa calda cu lamaie bauta pe stomacul gol are proprietati diuretice puternice. Asta inseamna ca te scapa de retentia de apa din organism iti pune metabolismul in functiune si iti ajuta corpul sa se detoxifice. Iar aceste efecte se resimt si pe cantar.

Iata cum te ajuta apa calda cu lamaie sa scapi de kilogramele in plus:

  1. Iti detoxifiaza pielea si corpul

Apa cu lamaie iti curata sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte in corpul tau.

Lamaia este un diuretic natural si iti ajuta corpul sa se detoxifice. Continutul mare in vitamina C

ajuta si el la eliminarea impuritatilor din sange si contribuie la o pielea mai curata si mai sanatoasa.

 

  1. Iti alcalinizaza corpul

Desi lamaia este un aliment acid, cand ajunge in corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator.

Contine atat acid citric cat si acid ascorbic, ambele foarte usor de metabolizat, care favorizeaza absorbtia mineralelor in sange.

 

  1. Stimuleaza digestia

Lamaia este un tonic digestiv. Iti ajuta stomacul la digestie si stimuleaza intreg tractul gastrointestinal si chiar are un impact pozitiv bacteriei Helicobacter pylori.

Daca bei o apa plata cu lamaie in fiecare dimineata, te vei simti mai energic, vei scapa de constipatie si de toate neplacerile care vin la pachet cu problemele digestive.

 

Lasă-ne un comentariu!