Argintul este considerat unul dintre cele mai valoroase metale pretioase.

Candva, chirurgii coseau ranile cu fire de argint, deoarece aveau efect antiseptic.

Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Metropoliana din Manchester, Marea Britanie, argintul anihileaza 650 de tipuri de microbi patogeni, datorita ionilor de argint.

De asemenea, metalul este folosit la realizarea echipamentelor medicale, pentru a preveni infectiile in spital.

Potrivit unui om de stiinta din Belgia, bacteriile argintate lupta impotriva virusurilor care provoaca raceala, gripa sau infectii intestinale. Acesta a pus particule de argint in bacteriile din iaurturile probiotice si le-a pulverizat pe maini, stopand actiunea virusurilor.

In cazul in care argintul se innegreste putin si lasa urme negre pe piele, atunci nu inseamna neaparat ca este vorba de o boala, ci este o consecinta a oxidarii argintului si a faptului ca pielea are PH ridicat.

De cat argint are nevoie corpul nostru ?

Stramosii nostri primeau o oarecare doza de argint prin hrana. Tehnologia moderna din agricultura a distrus, din pacate, aproximativ 85% din rezervele de argint ale solului si de aceea acest element esential pentru organism nu mai poate fi gasit in alimentele pe care le consumam.

Conform mai multor studii efectuate de cercetatorii americani, deficitul de argint poate duce la scaderea imunitatii si este unul dintre principalii factori de crestere a afectiunilor maligne din ultimele decenii.

Combate gripa si raceala

Argintul actioneaza ca un agent microbian puternic, prevenind raceala,gripa,virozele si contribuie la tratarea ranilor superficiale si refacerea pielii.

De asemenea, protejeaza pielea de radiatiile emise de telefoanele mobile si diverse aparate electronice, regleaza temperatura corporala si circulatia sangvina.

Intareste sistemul imunitar

In perioada sezonului rece sau in timpul calatoriilor,argintul protejeaza organismul de bacterii.Daca aveti alergie la bijuterii din diverse metale, cele din argint nu vor avea acelasi efect. Metalul are propietati electromagnetice, iar ionii din argint au efecte pozitive asupra nivelului energetic din corp.

Acneea, alergiile, infectiile vezicii urinare, otita, tulburarile de digestie, infectiile prostatei sau caderea parului sunt doar cateva dintre afectiunile minore ce pot fi tratate cu apa de argint coloidal.

Argintul este cel mai bun remediu complementar pentru afectiuni cronice precum hipertensiunea arteriala, hepatita cronica, sinuzita, gastrita, ulcerul, psoriazisul, herpesul. Este cel mai simplu si eficient produs impotriva gripei, inclusiv a celei porcine si a virozelor respiratorii.

Este cunoscut si faptul ca cine se spala pe fata cu apa de argint capata un ten curat si frumos.

Ranile spalate cu apa de argint se vindeca mai repede, nu se infecteaza, iar cicatricele ramase dupa vindecare sunt mai putin vizibile. Pentru pastrarea suprafetelor afectate de arsuri cat mai aseptice este folosita tot apa de argint.

Folosit în tratamente din cele mai vechi timpuri

Chinezii foloseau ace de argint în sesiunile de acupunctură, pentru tratarea diferitelor boli de acum 4000 de ani. Fenicienii transportau apa și laptele în vase de argint pentru a le păstra nealterate mai mult timp, când plecau în expediții lungi.

Nobilii și cei bogați care foloseau tacâmuri de argint se îmbolnăveau mai greu, mai ales în perioada războaielor, când apăreau diferite epidemii. Argintul este folosit din cele mai vechi timpuri, pentru că este un bun dezinfectant.

Argintul e antibiotic și antioxidant

Argintul poate combate diferite infecții bacteriene, fiind eficient împotriva Salmonelei, E.coli, Streptococul pneumoniae și alte microorganisme dăunătoare. De asemenea, se pare că argintul mai este un antioxidant natural ce distruge radicalii liberi – apără organismul și îi menține tinerețea.

Argintul dizolvat prin metodă electrolitică a fost și este folosit pentru dezinfectarea apei potabile. Metoda aceasta este folosită în prezent pentru filtrarea apei de pe Stația Spațială Internațională.

Ce se tratează cu argint coloidal

În prezent nu există studii care să ateste efectele argintului coloidal și chiar să sprijine folosirea acestuia în diferite terapii, însă specialiștii homeopați îl recomandă ca pe un tratament eficient pentru numeroase afecțiuni.

Apa de argint coloidal este un alt tratament recomandat și promovat de cei care folosesc terapii alternative și este folosită pentru tratarea acneei, alergiilor, infecțiilor urinare și ale prostatei, ba chiar se mai spune că apa de argint poate opri căderea părului.

Se mai spune despre acest remediu că este bun împotriva virozelor respiratorii și poate fi folosit ca adjuvant pentru afecțiunile cronice.

Ce boală poți face în urma tratamentului cu argint

În corpul uman, argintul se acumulează, iar o cantitate mărită de argint în organism duce la apariția argiriei, o boală ireversibilă. Printre simptome se numără pigmentarea pielii într-o nuanță albăstrie sau gri, ce devine mult mai evidentă dacă stai la soare.

Dacă argiria se limitează la schimbarea culorii pielii, consumul de argint poate aduce cu sine probleme mai grave de sănătate, precum complicații renale sau hepatice. Mai mult de atât, argintul poate interacționa cu anumite tipuri de antibiotice, reducând absorbția lor.

Lasă-ne un comentariu!