Jason Hewlett este de meserie artist, dar este și tată și soț. El a comis ceea ce ar fi ultimul lucru pe care l-ai aștepta de la cineva care pare atât de fericit și mulțumit de viață.

Deși bărbații abia recunosc în gând acest lucru, el a făcut-o pe Facebook. Recent Jason a recunoscut pe Facebook că și-a înșelat soția, dar nu în modul în care te-ai aștepta.

Iată traducerea cuvintelor lui:

,,Nu mă simt prea confortabil mărturisind acest lucru, însă astăzi eu parcă mi-am înșelat soția. Voi explica ce am în vedere.

Eram într-un magazin, cumpăram câte ceva pentru mine. Când am mers la casa de marcat, am văzut o femeie, care stătea la rând.

Era pur și simplu uimitoare. M-am gândit: Ce norocos este iubitul ei! Iar peste o clipă am înțeles că aceasta era soția mea.

Știți, era neobișnuit să-mi văd soția în același magazin, la aceeași coadă. Este ca și cum ai trăi și nu ai știi că ea poate fi în același loc, în același timp, alături, în altă mașină. Între noi mai era o femeie.

De aceea, eu pur și simplu o urmăream pe iubita mea. Am decis să-i scriu un mesaj: Salut, frumoaso!

Ce cumperi? Însă toate încercările de a-i atrage atenția au eșuat, deoarece ea căuta un tichet de reducere.

De aceea, eu pur și simplu stăteam și mă gândeam tăcut la gândurile, pe care le aveam uitându-mă la soția mea.

Văd în fiecare zi cât este de frumoasă, dar, astăzi, neștiind că era în magazin, am privit-o cu alți ochi și nu mi-a venit să cred că sunt soțul ei. Eu chiar roșisem.

Apoi am fost uimit de faptul că ea nu m-a observat. Este și bine, și rău în același timp. Bine, pentru că nu se uită în toate părțile, rău, deoarece nu m-a observat pe mine. Și dacă acesta nu eram eu?

Mi-am amintit cât de greu a fost să o conving să vină la prima întâlnire. M-am gândit la faptul că era cât pe ce să renunț să-i câștig dragostea.

Pentru un minut am simțit tristețe și resemnare, exact ca atunci când am văzut-o pentru prima dată și am decis că niciodată nu o voi putea cuceri.

Mă simțeam incredibil de bine în acea zi, văzând-o independentă, frumoasă, blândă și puternică. Apoi ea a luat cumpărăturile și s-a îndreptat spre ieșire.

N-am spus nimic, n-am încercat să o opresc, ci pur și simplu o priveam cum pleca, simțindu-mă mândru că ea este soția mea și că iubesc fiecare părticică din această femeie.

Ea intră rar pe Facebook. De aceea, nu va vedea această postare, nu va afla că am înșelat-o într-un fel.

Dar am hotărât să împărtășesc aceste gânduri cu voi, pentru că sunt sigur că și voi ați avut astfel de întâmplări, care să vă oblige să priviți alți ochi persoana iubită. Astfel de momente sunt neprețuite.”

Jason ne-a arătat și ne-a demonstrat cât de important este să îi privim pe cei dragi într-o lumină nouă pentru a ne reaminti cât de norocoși suntem că îi avem în viețile noastre, și cât de greu ne-a fost să ajungem aici.

Iată cum îți poți construi o seră îngropată în care poți produce legume și iarna. Costă doar 270 de euro și o poate construi oricine dorește!

Dacă vă doriți să aveți și iarna legume proaspete din producția proprie, acum puteți să vă construiți propria seră în grădină, cu costuri minime.

Serele subterane sau îngropate sunt o modalitate foarte bună de a produce legume pe tot parcursul anului și mai ales în lunile de iarnă.

Investiția pentru o astfel de seră de tip Walipini este de aproximativ 250-270 de euro, iar cu ajutorul ei veți avea legume proaspete chiar și de Crăciun.

Investiție destul de mică

Institutului Benson, o organizaţie non-profit pentru agricultură sustenabilă, a creat un manual despre funcționarea unei astfel de construcții.

Modelul lor de seră Walipini (de şase metri pe 23 de metri), construit în La Paz, costă aproximativ 250-300 de dolari, adică până în 270 de euro.

Prețul mic este datorat forţei de muncă furnizate de proprietarii construcţiei şi utilizării de materiale ieftine.

Principiul care stă la baza unei astfel de construcții este destul de simplu, căldura din timpul zilei este „stocată” astfel încât să fie păstrată o temperatură optimă și peste noapte.

Astfel, o temperatură este menținută constant 24/24 iar legume precum salata, roșii, varza sau broccoli pot fi cultivate și în timpul iernii.

Cum se construiește sera îngropată

Sunt esențiale adâncimea, orientarea față de soare și ventilația.

Se sapă o groapă rectangulară de circa 2,5 m adâncime, iar lățimea și lungimea rămâne la latitudinea cultivatorului, în funcție de spațiul disponibil sau dorit și de finanțe.

Un detaliu foarte important este poziţia soarelui. Astfel, se alege un loc cât mai luminat, unde soarele să bată tot timpul anului.

În partea din spate a construcției se va face un zid gros de pământ, iar în partea din față se va realiza un perete mai mic.

Peretele de nord al serei trebuie să fie mai înalt decât cel din sud, deoarece în felul acesta iarna va fi captată toată căldura soarelui, iar vara, acesta va reflecta soarele.

Pereții trebuie să fie puțin înclinați iar interiorul ar trebui să arate în formă de _/ , pentru a nu se dărâma.

Acoperișul va fi realizat din folie groasă din plastic, din sticlă sau din policarbonat, în funcție de buget ul avut la dispoziție.

Dacă sera subterană este mult mai lată, atunci acoperișul trebuie gândit astfel încât să nu cedeze când e vânt mai puternic, ploaie torențială sau zăpadă.

De asemenea, deasupra, în jurul acoperișului, faceți șanturi micuțe și folosiți tuburi de plastic, sau chiar folie, pentru a crea șanțuri de drenaj. Făcând acest lucru veți proteja sera subterană de inundație.

Înainte de a adăugă pământul fertil pe care practic vor crește plantele turnați minim 30 cm de pietriș pe toata baza serei. Acesta va avea rolul de a drena surplusul de apă din sera subterană.

Serele de acest tip sunt utile și vara. Atunci când temperatura atinge și 50 de grade la nivelul solului, în această seră va fi mai răcoare, undeva la 30 de grade.

Lasă-ne un comentariu!