Există un loc unde, cu siguranță, oricine și-ar dori să trăiască, dacă nu pentru peisaje, atunci pentru idealurile care au fost create aici. În acest oraș nu există bani, religie sau politică.

Acest loc chiar există şi se numeşte Auroville. El este situat în sud-estul Indiei și a fost înființat în 1968. A fost numit oraş internaţional de către UNESCO, deoarece locuitorii săi au peste 50 de naţionalităţi şi culturi diferite.

Oamenii coexistă fără nicio problemă, atât timp cât nu funcţionează după un sistem politic, nu au o religie şi, în plus, nu folosesc banii, ci trăiesc pe bază de troc, notează stocknewsusa.com.

În acest oraş, clădirile sunt realizate pe baza unei arhitecturi experimentale, pentru că sunt în continuă schimbare. Aceste structuri caută să optimizeze utilizarea energiilor regenerabile şi principalul lor obiectiv este reciclarea şi reutilizarea.

Cea care a proiectat şi a reuşit să înfiinţeze acest oraş minune se numește Mirra Alfassa, cunoscută de localnici drept Mama.

„Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio naţiune să nu şi-l aroge; în care toţi oamenii cu aspiraţii sincere să poată trăi ca cetăţeni ai lumii, supunându-se unei singure autorităţi, aceea a adevărului suprem.

Un loc paşnic, plin de înţelegere şi armonie în care toate instinctele de luptă ale omului să fie folosite exclusiv pentru a depăşi cauza suferinţelor sale, să depăşească slăbiciunea sa şi ignoranţa, şi să triumfe asupra limitărilor şi handicapurilor sale.

Un loc în care nevoile spiritului şi interesul pentru progres să preceadă în faţa satisfacerii dorinţelor şi pasiunilor“, a fost ideea Mirrei Alfassa.

Aceasta este ipoteza de la care s-a născut acest oraş internaţional uimitor. El se poziţionează ca un model de oraş ecologic durabil.

Este o metodă dezvoltată prin combinarea pomilor fructiferi, lanurilor de porumb şi a livezilor în 15 ferme, care se întind pe o suprafaţă de 160 de hectare. În acest fel se asigură suficientă hrană pentru aprovizionarea populaţiei.

În aceste ferme lucrează 50 de săteni, care au 300 de vecini. Aceştia produc 2% din orezul şi cerealele consumate şi 50% din legume.

Satul este, de asemenea, auto-suficient în lapte şi produse lactate şi în fructe de sezon.

Auroville este planificat să susţină 50.000 de oameni. Astăzi are aproximativ 2.400 de rezidenţi care locuiesc în peste 110 adăposturi de diferite mărimi.

Sursa: digi24.ro

 

CITESTE SI: Arată ca o grămadă de crengi înghețate, dar când vei vedea ce ascunde în interior această construcție masivă… vei rămâne fără cuvinte! Locul e unul de vis și pare desprins din povești!

Locul in care a fost amplasata aceasta a fost special ales de catre arhitectii care au lucrat la proiect.

O constructie masiva care arata, din exterior, precum o gramada de crengi, va fi inaugurata in acest an. In interior aceasta constructie adaposteste un loc pe care cu siguranta fiecare dintre noi isi va dori sa il viziteze.

Asta deoarece promite doar clipe de relaxare totala si sesiuni spa de vis. Totodata, turistii care vor alege sa se inscrie pe listele de asteptare vor putea petrece momente romantice, pentru ca aceasta constructie e un viitor hotel plutitor!

„The Arctic Bath Hotel” va fi amplasat in nordul Laponiei, in Suedia, peste raul Lule. Iarna, cand apele acelui rau vor fi inghetate complet, aceasta constructie va avea o stabilitate mai mare.

Pe de alta parte, in zilele de vara turistii vor avea parte de o surpriza de proportii, pentru ca hotelul care seamana cu o gramada gigantica de crengi va pluti peste acel rau din Suedia.

De asemenea, vestea ca un astfel de loc va fi construit si inaugurat in 2018 i-a bucurat foarte mult in special pe cei care aleg sa acorde o mai mare importanta unui stil de viata sanatos si se axeaza in special pe partea de „wellness”.

Aceasta constructie de mari dimensiuni va fi vopsita in alb, pentru a da senzatia ca face parte din decorul de iarna al Suediei. Interiorul va ascunde insa tot soiul de aparatura, sali de sport, dar si o piscina „arctica” gigantica amplasata chiar in centrul acestui hotel.

In plus, aceasta va fi una descoperita, pentru ca vizitatorii sa se bucure de aerul curat si proaspat, chit ca afara temperaturile sunt foarte scazute. Nu vor lipsi nici sistemele speciale de incalzire, ca turistii sa nu inghete.

Mai mult, respectiva constructie va avea si patru saune, dar turistii care aleg sa se cazeze in hotelul suedez vor trebui sa paraseasca cladirea principala. Asta deoarece camerele au fost special gandite sub forma de casute separate, care plutesc de asemenea pe raul Lule.

Lasă-ne un comentariu!