Pacienții de cancer care au între 12-25 de ani sun categorizați în grupul celor car sunt diagnosticați cu această maladie, însă o treime din ei ajung să afle despre acest lucru mult prea târziu.

Această boală ce pune în pericol viața ta este deja dificil de diagnosticat și cu cât amâni mai mult să afli în stagiile incipiente, cu atât el se extinde mai rapid în corpul tău.

Un studiu sugerează faptul că în fazele inițiale, oamenii își pierd timpul cu aproximativ trei vizite la fizicieni, înainte să ajungă în facilitățile specializate în cancer.

Mai jos vei putea descoperi câteva dintre cele mai evidente simptome ale cancerului pe care nu ar trebui să le ignori niciodată.

De exemplu, schimbarea culorii sau a formei unei alunițe, urmată mai apoi de sângerare, dureri de spate și așa mai departe.

Aruncă-ți și tu privirea peste aceste semnale importante și fii atent dacă ele apar și mai ales vizitează un doctor dacă deja consideri că ai unele dintre ele.

  1. Durere continuă și inexplicabilă

O durere inexplicabilă în orice parte a corpului nu ar trebui niciodată ignorată. Deși unele dureri vin și pleacă, altele persistă și ele pot deveni îngrijorătoare.

De exemplu, durerea în zona abdominală poate fi un semn al cancerului ovarian; o durere persistentă în zona pieptului poate sugera apariția cancerului la nivelul plămânilor și așa mai departe.

 

  1. O tuse persistentă și răgușeală care nu se ameliorează cu timpul

Deși alergiile pot cauza tuse și răceală, o tuse persistentă ar trebui să fie un semnal ce trebuie luat în seamă.

Poate ți se pare ciudat, dar chiar și persoanele care nu fumează sunt susceptibile față de cancerul de plămâni, în gât sau al laringelui.

Medicul Therese Bartholomew Bevers spune că „De cele mai multe ori, tusea nu sugerează cancerul,

dar o tuse persistentă trebuie să fie evaluată de un specialist deoarece poate fi un simptom al cancerului de plămâni.”

 

  1. Schimbări ale obiceiurilor urinare

Dacă observi că există sânge în urina ta sau că trebuie să urinezi mai des decât o făceai de obicei, acest lucru poate simboliza faptul că există posibilitatea de a avea anumite infecții

ce pot cauza cancerul la nivelul rinichilor și al vezicii. Nu ar trebui să ignori niciodată o sângerare și este necesar să vizitezi un specialist.

 

  1. Oboseala inexplicabilă

Dacă ai observat faptul că te simți obosit aproape tot timpul, cu toate că poate te odihnești suficient și îți respecți orele de somn, alte motive care să îți cauzeze oboseala neexistând,

atunci acest lucru poate fi un semnal de alarmă care te avertizează cu privire la cancerul de la nivelul sângelui sau leucemie.

Nu există niciodată suficiente metode de precauție, așa că ar trebui să ții cont dacă observi astfel de schimbări în stările tale.

 

  1. Sângerări inexplicabile

Sângerările vaginale sau sângele în urină (atunci când nu ești la menstruație), pot fi niște simptome ale cancerului cervical; sângele din scaunul tău de asemenea poate sugera

prezența cancerului la nivelul rectului și sângele din mucus sau o tuse persistentă pot indica această maladie la nivelul plămânilor.

 

  1. Umflături neobișnuite

Dacă observi o umflătură neașteptată și inexplicabilă care crește pe sub pielea ta, atunci este recomandabil să consulți un doctor și să verifici dacă există probleme pe interiorul corpului tău.

Chiar dacă această umflătură poate fi doar un chist benign, există șanse să existe celule canceroase care se dezvoltă pe sub el și trebuie

neapărat să știi acest lucru înainte să fie prea târziu pentru orice tratament ce ți-ar putea salva viața.

 

  1. Schimbarea înfățișării alunițelor

Trebuie neapărat să mergi la un dermatolog dacă observi că îți apar noi alunițe sau dacă cele pe care le aveai deja au început să își schimbe forma, mărimea sau culoarea.

Aceste schimbări pot sugera apariția melanomului care este un cancer de piele fatal. Nu trebuie să ignori aceste simptome deoarece ele pot face diferența în viața ta între supraviețuire și moarte.

Lasă-ne un comentariu!