Piperul este considerat regele condimentelor, împreună cu toate formele lui: negru, alb, roșu, cu bob rotund sau cu bob lung.

Cantități impresionante de piper sunt consumate anual în întreaga lume, însă acest lucru nu se întâmplă numai pentru că dă savoare vieții, ci pentru că are și proprietăți terapeutice și te poate ajuta să slăbești. Sunt mulți oamenii care i-au testat deja proprietățile.

Piperul ajută digestia prin acțiunea chavicinei, o rășină picantă care are rolul de a mari producția de salivă. În plus are o acțiune dezinfectantă dar și analgezică locală ceea ce îl face extrem de util în lupta cu boli precum bronșita, laringita și răceala.

Piperul este un antibiotic și un antiparazitar intestinal, care reduce fermentația în stomac. Dacă ai astfel de probleme intestinale și vrei să le calmezi fără a folosi pastile care pot avea alte efecte secundare neplăcute, asociază piperul cu coriandrul, ghimbirul și curcuma și vei obține un cocteil puternic dezinfectant.

Puțini știu că piperul poate fi utilizat și pentru a slăbi. În cazul în care ești la dietă nu trebuie să lipsească piperul de la masă, acesta dă gust mâncărurilor fade, sănătoase și lispite de grăsimi, astfel că te va ajuta să suporți mult mai ușor reguli alimentare mai echilibrate.

Mai mult, dacă este inclus în dieta zilnică, piperul negru stimulează arderea grăsimilor și accelerează metabolismul, iar spre deosebire de ardeiul iute, piperul negru nu afectează mucoasele digestive dacă este consumat zilnic.

Dacă vrei să slăbești și dorești să incluzi într-un mod simplu piperul în alimentația ta, poți înghiți câte 3-4 boabe de piper înainte de fiecare masă, sau poți bea câte 3-4 căni cu infuzie de piper pe zi.

Iată cum se poate prepara infuzia de piper, care nu este indicată persoanelor care au afecțiuni digestive sau renale:

Toarnă o ceașcă de apă clocotită peste 3-4 g de boabe de piper. Lasă-le la infuzat 15-20 de minute, acoperind vasul cu un capac, apoi strecoară.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă tai o ceapă în patru și o lași în dormitor peste noapte! Puțină lume știe acest lucru, dar chiar funcționează!

Organizația Mondială a Sănătății consideră ceapa ca fiind foarte benefică în caz de infecții respiratorii, răceala, bronșită, tuse, conținând numeroși compuși organici benefici, cum ar fi glucochinina, utilă îndeosebi celor suferinzi de diabet. Vechii egipeteni o considerau un simbol al vieții eterne, datorită formei sferice și a numeroaselor invelișuri concentrice.

Dacă vei pune o ceapă tăiată felii, sau în patru bucăți, și o vei lăsa peste noapte în dormitor, aceasta va preveni o posibilă răceală, deoarece ceapa crudă are și capacitatea de a absorbi și de a reține organisme patogene precum microbii, bacteriile și virusurile din aer.

Totodată, aceeași banală ceapă conține și mulți antioxidanți care vor neutraliza radicalii liberi, astfel îți vei reduce riscul de a dezvolta cancer.

În plus, dacă ești răcit poți încerca altceva: taie o ceapa în felii și pune-o pe tălpi înainte de culcare. Apoi pune-ți o pereche de șosete din bumbac lasă să acționeze peste noapte. Simptomele de răceală se vor amelioara cu siguranță, iar dacă repeți tratamentul câteva zile consecutiv, răceala va dispărea!

Sursa: kilocalorii.ro

Lasă-ne un comentariu!