Este extrem de greu să renunți la mituri. Deseori credem în lucruri care nu au dovezi sun greu de crezut. Dragostea nu este diferită de alte domenii ale vieții, iar unele dintre stereotipurile comune despre iubire ar putea să vă dăuneze grav relației. Dar dacă sunteți conștienți de ele, veți face mai puține greșeli și va fi mult mai puțin probabil să regretați în viitor. Iată cele mai răspândite concepții greșite despre romantism care ar putea sta în calea fericirii tale:

Extremele se atrag: De câte ori ați auzit această expresie? În ciuda popularității sale, s-a dovedit a fi eronat acest lucru. În general, persoanele care se află într-o relație de lungă durată au mai multe în comun decât diferențe la începutul călătoriei lor. Încă de la prima lor întâlnire, observă trăsăturile celeilalte persoane pe care le posedă și ei înșiși. Aceste trăsături semnalează faptul că partenerii ar putea avea o relație armonioasă în viitor. În plus, s-a constatat că partenerii cu personalități și valori similare formează un cuplu mai bun decât cuplurile cu trăsături diferite.

Poți schimba o persoană: Dacă tot credeți că vă puteți schimba partenerul, uitați de acest lucru. Sigur, o relație lasă o amprentă asupra obiceiurilor unei persoane. Dar există domenii fundamentale pe care nu le puteți modifica, indiferent de efortul pe care îl faceți: personalitate, atitudini, valori și o selecție a comportamentelor relevante din punct de vedere social. Dacă visezi la un partener care te înțelege și te sprijină, îți fi mai bine cu cineva care îți împărtășește opiniile.

Mutatul împreună înainte de căsătorie vă va ajuta să vă cunoașteți mai bine: Acest mod de acțiune pare intuitiv. Pentru a lua o decizie importantă, trebuie să cunoașteți bine o persoană. Totuși, statul sub un singur acoperiș nu este cea mai bună cale. Prin urmare, este mai bine să începeți să trăiți împreună, după ce sunteți siguri că vă doriți acest lucru pentru că relația poate lua o întorsătură neașteptată.

Partenerul tău îți este sortit: Mulți oameni visează să găsească un partener perfect încă de la începutul căutării lor. Adevărul este că nu ne întâlnim, ci devenim persoanele de suflet al celuilalt, ca urmare a unei căsnicii fericite și armonioase. În plus, din miliardele de oameni care trăiesc pe această planetă, există cu siguranță mai mult decât unul care ar putea deveni cealaltă jumătate a ta. Este dincolo de argumentul că valorile de bază ale unui cuplu ar trebui să se potrivească, dar numai iubirea de lungă durată și respectul reciproc, în ciuda tuturor obstacolelor, vă vor face să simțiți că aveți un partener perfect alături.

Dragostea are dată de expirare: Persoanele care pretind asta, gândesc greșit. Un studiu efectuat de Universitatea Stony Brook din New York a constatat că sentimentele în cuplurile noi sunt la fel de puternice ca în relațiile care au durat între 10 și 29 de ani. În ambele cazuri, creierul voluntarilor care au participat la experiment a reacționat în mod similar fotografiilor persoanelor iubite. Cu toate acestea, rețineți că iubirea veșnică este posibilă numai dacă partenerii se îngrijesc unul pe celălalt, își respectă opiniile și își rezolvă problemele de fiecare dată.

Dragostea la prima vedere există: Acest mit este foarte comun, dar nu este corect. Cercetările arată că atunci când vedem un bărbat la o primă întâlnire, o femeie are nevoie doar de 6 priviri pentru a decide dacă se potrivește cu ea. În timp ce, la prima vedere nu există nici un fel de iubire, 6 priviri nu sunt atât de multe.

Lasă-ne un comentariu!