Oamenii sunt răi și de cele mai multe ori ne pun o etichetă greșită la început. Totuși, acest lucru se întâmplă și din cauza noastră, nu numai din cauza celor din jur.

Există anumite reguli pe care codul bunelor maniere ni le sugerează pentru a face o bună impresie și pentru a fi mai apreciați de ceilalți.

Poate că și tu ești una dintre femeile care a fost catalogată greșit la un moment dat și de aceea este bine să cunoște aceste reguli de etichetă și bun gust.

Le știai deja?

1. Dacă spui „te invit,” înseamnă că plătești. Poți spune: „Să mergem la un restaurant”, iar în acest caz, toată lumea plătește pentru sine. Dacă un bărbat se oferă să plătească pentru o femeie, este de bun simț să accepți.

2. Nu merge niciodată în vizită fără să fii invitată. Dacă cineva a venit să te vadă fără să te anunțe, poți purta un halat de baie pentru a nu ți se vedea pijamalele sau hainele de casă.

3. Nu pune telefonul pe masă în public. Făcând acest lucru, arăți cât de important este rolul pe care îl joacă acest dispozitiv în viața ta,

cât de plictisită ești și că în orice moment ești pregătită să oprești o conversație inutilă și să verifici încă o dată feedul tău de Instagram.

4. Nu merge la o întâlnire cu un bărbat dacă o să stai toată noaptea cu telefonul în mână.

 1. Dacă te plimbi împreună cu cineva și însoțitorul tău te prezintă unei persoane pe care nu o cunoașteți, trebuie să saluți și tu.

6. Majoritatea oamenilor cred că singura modalitate corectă de a consuma sushi este folosirea bețișoarelor. Totuși, bărbații, spre deosebire de femei, pot mânca sushi cu mâinile.

 1. Pantofii tăi ar trebui să fie întotdeauna curați.

8. Evită să vorbești fără sens la telefon. Dacă ai nevoie de cineva cu care să discuți, este mai bine să te întâlnești în persoană.

 1. Dacă cineva te ofensează, nu trebuie să întorci favoarea sau să ridici vocea la persoana care te-a insultat. Nu te coborî la nivelul lor și nu fii răutăcioasă.

10. Un bărbat ar trebui să meargă mereu pe partea stângă a femeii. Bărbații care lucrează în armată sunt singura excepție, deoarece ar trebui să fie gata mereu să salute.

11. Nouă lucruri ar trebui păstrate în secret: vârsta, bogăția, certurile familiale, religia, problemele medicale, problemele în dragoste, darurile, onoarea și rușinea.

8 lucruri pe care să le eviți dacă îți dorești să fii cu adevărat o doamnă cu bun gust

Unele persoane consideră că regulile de etichetă sunt învechite și conservatoare și că ele ar trebui să rămână în trecut.

Totuși, trebuie să știi că bunele maniere nu se demodează niciodată, ba chiar ele reușesc să ne diferențieze de restul lumii.

Dacă îți dorești să fii luată în serios și mai ales să fii o doamnă, este important să știi că unele lucruri pe care le poți face îți vor strica această imagine; este indicat să eviți anumite activități și lucruri în general pentru a putea fi văzută la adevărata ta valoare.

Tocmai de aceea, pentru a te ajuta în acest scop, am decis să creăm o listă cu unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru a fi o adevărată doamnă. Citește și tu mai jos și pune în aplicare toate aceste sfaturi!

 1. Porți genți de firmă false

Nu este nevoie să îți cheltui toți banii pe care îi ai pentru a avea o geantă de firmă; dar dacă nu ți-o permiți, să îți cumperi un fals nu este o opțiune.

O replică, chiar dacă este mai de calitate, poate fi observată cu ușurință. Alege haine și accesorii stilate pe care ți le poți permite.

 1. Greșelile de modă

O doamnă adevărată nu va purta niciodată un pulover cu câteva mărimi mai mari sau o pereche de pantaloni foarte scurți.

Ea știe cum să își aleagă hainele și nu va purta haine largi doar pentru că sunt comode.

 1. Stai cocoșată

Un alt lucru important la o doamnă este postura ei regală; atunci când stai cocoșată pare că ai toate greutățile vieții în spate.

Să îți îmbunătățești postura nu este atât de greu cum pare, poți începe cu niște exerciții fizice care să îți întărească mușchii spatelui.

 1. Nu ai grijă de tine

O doamnă adevărată are mereu grijă de ea; ei îi plac sporturile, își menține o dietă echilibrată, își îngrijește tenul și consultă specialiști dacă este necesar. Asta înseamnă că ea este suplă, are o piele radiantă și păr și unghii îngrijite.

 1. Porți prea mult machiaj

Dacă o femeie are foarte multă grijă de pielea ei, atunci ea va arăta uimitor. Ea știe exact ceea ce o scoate în evidență și folosește machiaj în cantități moderate. Ea este mereu în centrul atenției fie că poartă mult machiaj, fie că nu.

 1. Ești recalcitrantă

O doamnă adevărată știe cum să își controleze obiceiurile nervoase, asta dacă le are. Ea niciodată nu se va juca cu părul ei,

nu va da din picior și nu va lăsa un alt obicei similar să îi strice reputația. Nu te enerva din cauza lucrurilor mici, oferă-ți puțin timp pentru a te calma.

 1. Ești nepoliticoasă și împrăștii zvonuri

Dacă ești nepoliticoasă, bârfești și te plângi mereu, atunci nu ești o doamnă adevărată.

Asta înseamnă că nici tu nu trebuie să asculți bârfele celorlalți și mai ales să le crezi. De ce ți-ai pierde timpul astfel?

 1. Vorbești și râzi tare

Este foarte important să ai grijă la tonul vocii tale; trebuie să știi că este inacceptabil să râzi tare, țipi și să ai un limbaj vulgar.

Indiferent de persoana cu care vorbești, trebuie să adopți același ton  blând al vocii.

Lasă-ne un comentariu!